5 tipp a családi méregtelenítéshez

A méregtelenítő kúrákat sokan félreértelmezik, ugyanis ezeknek nem a minél gyorsabb súlycsökkentés a lényege, hanem a testünkben felhalmozódott méreganyagok kiürítése. A családi méregtelenítő kúra lényege tehát a szervezet méreganyagoktól való megtisztítása.

A gyermekeknél is alkalmazhatóak a tisztítókúrák, ám ezek a diéták nem azonosak a kizárólag felnőttek számára alkalmazhatóakkal. Így ha az egész család méregtelenít, fontos, hogy figyelembe vegyél néhány tényezőt.

Fotó: 123rf.com

1. A fejlődő szervezetnek nem való a szigorú korlátozó diéta!

A méregtelenítési folyamat egy felnőtt embertől is rendkívüli önfegyelmet követel, így egy fejlődő szervezettől nem is várható el, hogy betartsa a szigorú táplálkozási megvonásokat. Ráadásul a tisztítókúra folyamán, a szervezetből kiürülő méreganyagok előhozhatnak olyan kellemetlen tüneteket, mint például fejfájás vagy a fokozott bélműködés. Egy közösségbe járó cseperedő gyermek számára mindamellett, hogy az esetleges fájdalmak elviselhetetlenné teszik a mindennapokat, további iskolai kellemetlenségeket okozhatnak.

2. Vegyszermentes hozzávalókat a bevásárló kosárba

Nem csak a méregtelenítési időszakban, de a mindennapokban is érdemes megbizonyosodnia a szülőnek, hogy a családi asztalra vegyszermentes zöldségekben, gyümölcsökben gazdag étkek kerülnek. Nem csak a gyermekes családoknak, de a családtervezésbe fogók számára is lényeges, hogy milyen ételeket visznek be a szervezetükbe. Fontos, hogy jól válaszd meg a hentesed, mert minőségi húsárú szintén fontos alapanyaga az egészséges táplálkozásnak. (Bár tisztítókúra idején ajánlott húsos fogások helyett zöldséges ételekkel, rostokban gazdag élelmiszerekkel telerakni a család bendőjét)

3. Cukros rágcsa helyett természetes édességek

A méregtelenítés gyermekeknél inkább a bioélelmiszerek használatával és a gyorséttermi étkek, a rágcsálnivalók, édességek megvonásával valósuljon meg. Kényeztesd a gyermeked csoki helyett mézes almával, édes gyümölcsökkel. Tégy egy nagy halom magvat (dió, mogyoró, mandula stb) egy befőttes üvegbe és öntsd le aranyló mézzel. Néhány kanál ebből a finomságból legalább annyira mosolyra fakasztja majd a család apraja nagyját, mintha cukros édességet adnál nekik.

4. Ügyelj a folyadékbevitelre!

Fogyasszon a család olyan italokat, amelyek kevés cukrot tartalmaznak. A boltban vásárolt gyümölcslevek helyett inkább házi, frissen facsart leveket és mézzel édesített limonádéval oltsa a szomját a család. A leghasznosabb folyadék beviteli lehetőség méregtelenítéskor a víz, abból is a szénsavmentes, ízesítetlen változat.

Fotó: 123rf.com

5. Inkább többször keveset, változatosan

Tisztítókúra alkalmával igyekezz ne hatalmas adagokkal megtömni a családot, inkább több alkalommal egyetek egy nap. Ez segíti az emésztést és nem is fárasztja le annyira a szervezetet. A gyerekekkel egyébként könnyebb lesz így, ha a főétkezések között többször behívod őket egy kis egészséges nasira.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.