Top 5 nyomelem!

A kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen a szervezet ellenálló képességének megőrzéséhez, és az egyensúly fenntartásához.

A vitaminok bevitele mellett az is fontos, hogy megfelelő mennyiségben vedd magadhoz a nyomelemeket és ásványi anyagokat. Most nem csak azt tudhatod meg, melyik az öt legfontosabb ezek közül, hanem azt is, hogy milyen élelmiszerek fogyasztásával juthatsz hozzájuk!

Cink

A cink elősegíti a sebgyógyulást, támogatja a növekedési folyamatokat, és szellemi frissességet is biztosít.

Ezekben találod: búzacsíra, tökmag, tojás és mustár.

54712229 – allergy food abstract concept with examining doctor and magnifier

 

Réz

A réz támogatja a vörösvérsejtek és a hemoglobin termelődését, kiemelt szerephez jut a csontritkulással szembeni védekezésben és a csontok erejének fenntartásában. Mindezek mellett hatékony baktérium-, vírus- és gombaölő, vagyis bekapcsolódik az immunrendszer munkájába.

Ezekben találod: gabonafélék, tengeri halak, szilva és hüvelyesek.

Magnézium

A magnézium jó orvosság gyomorbántalmak és izomgörcsök esetén, de a komor hangulatot, a depressziót is képes enyhíteni. Védelmezi a szívet és az érrendszer működését, szabályozza az anyagcsere-folyamatokat.

Ezekben találod: füge, kukorica, alma, csonthéjasok és sötétzöld zöldségek.

Vas

A vas fontos szerepet kap az immunrendszer működésében: fokozza az antitestek mozgékonyságát, és támogatja a falósejtek munkáját.

Ezekben találod: szárított gyümölcsök, hüvelyesek, diófélék, spárga és zabpehely.

Szelén

A szelén nagyban hozzájárul ahhoz, hogy sejtjeink és szöveteink megőrizzék rugalmasságukat, fiatalságukat, és kedvezően befolyásolja hangulatunk alakulását.

Ezekben találod: búzacsíra, hagyma, paradicsom, brokkoli, búza- és zabkorpa.

Forrás: https://napidoktor.hu/index