Mit is együnk a strandon?

Ha már elviselhetetlen a hőség vagy itt a hétvége, kizárt, hogy otthon maradjunk az átmelegedett falak között. Irány a strand, a vízpart. Biztos, hogy előbb-utóbb megéhezünk

Mielőtt elindulnánk a strandra, mindenképp reggelizzünk! Jól eshet egy tál gabonapehely sovány tejjel, bármilyen gyümölccsel, mint például cseresznyével, meggyel, ribizlivel, áfonyával, málnával vagy eperrel. Tízórait, ebédet, uzsonnát csak akkor csomagoljunk, ha van hűtőtáskánk.

Ugyanakkor nem biztos, hogy a gyékény, a törölközők, váltóruhák, standlabdák, békatalpak, úszószemüvegek és a naptejek mellé még a napi betevőnket is cipelni szeretnénk. Marad a strand büfé és már összefut a nyál a szánkban, ha arra gondolunk, milyen finom sült kolbászt, rántott halat és lángost fogunk ott enni.

No de tegyük a szívünkre a kezünket: nem sikerült teljesen formába jönnünk a bikini szezonra és ezt a képet most komolyan tovább szeretnénk rontani ezekkel a zsíros falatokkal?

Van, aki igen és van, aki mégsem. Ez a cikk most azoknak szól, akik az utóbbi válasz mellett döntenek. Pillanatok alatt megéhezünk a strandon. Így van ez, ha egész nap a vízben lubickolunk, napozunk, és közben nagyon jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Irány a büfé és kezdődik a harc a finom sültek illata ellen… de ne keseredjünk el! Biztosan találunk hideg gyümölcslevest az étlapon. Második fogásként választhatunk valamilyen grillezett húst friss zöldsalátával. Desszertnek kérhetünk valamilyen gyümölcssalátát, de nem vétünk nagyot akkor sem, ha gyümölcsfagyit eszünk.

grillezes1

Érezni fogjuk, hogy ebben a hőségben sokkal jobban esnek a könnyebb falatok, mintha fokhagymás lángost ettünk volna tejföllel és sajttal. Arról nem is beszélve, hogy ha időnként ki-kiszaladunk az öltözőbe, elégedettebben nézünk bele a tükörbe annak tudatában, hogy nem ettük túl magunkat, ráadásul barnultunk is, amitől dögösebbnek látjuk alakunkat.

Tipp:

Vigyünk magunkkal gabonapehely szeletet a strandra! Bírja a meleget és életmentő lehet két csobbanás között.

– Főétkezéskor köretnek válasszunk grillezett vagy párolt zöldséget hagyományos köretek helyett

Kerüljük a bő zsírban sült, bundázott húsokat, válasszunk helyettük natúr húsokat

Víz, víz, víz

Ne csak fürödjünk benne, hanem igyuk is! 30-40 fokos hőségben 3-4 liter vizet mindenképp meg kell innunk. Még jobb, ha ezt van lehetőségünk frissen facsart gyümölcslevekkel kombinálni, hiszen a megfelelő vitamin – és ásványi anyag bevitelről ilyenkor sem szabad megfeledkezni, sőt! Okos döntés, ha otthonról hozunk magunkkal friss gyümölcsöt és a főétkezések között, ha megéhezünk, ebből csipegetünk.

Forrás:


Egy válasz