Le kell fogynom nyárig! De hogyan?

Két hónap múlva nyár… Ebben az időszakban sokaknak eszébe jut, hogy érdemes lenne leadni néhány kilót.

Legyen szó csak arról, hogy az a bizonyos fürdőruha jól álljon, vagy arról, hogy egészségesebbek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben.

De bámennyire is szeretnénk egyik napról a másikra eltüntetni a felesleges kilókat, sajnos nem fog menni akkor se, ha mindenféle villám- és divatdiétákat alkalmazunk és éheztetjük magunkat… Ezzel csak a szervezetet és az immunrendszer védekezőképességét romboljuk és egy hét után általában feladjuk a diétát! De mielőtt belebonyolódnánk a fogyókúra rejtelmeibe, nézzük meg, hogy az esztétikai szempontokon kívül miért érdemes elengedni a felesleges kilókat.

turbozd-fel-a-dietad1

Első és legfontosabb szempont, hogy egészségesek legyünk!

Magyarország elhízás szempontjából szinte vezető szerepet játszik a felmérések alapján… A felesleges túlsúlynak köszönhetően számos betegségek kialakulása szinte elkerülhetetlen.

Foto:123rf.com

Egy kis felsorolás, motiváció gyanánt, hogy miért fontos az ideális testsúly elérése: 

A túlsúly okozhat:

Magas vérnyomást, hiszen ahogyan a testtömeg nő, úgy növekedik a zsírszövet is. A zsírszövet is oxigént és tápanyagdús vért igényel. Ezáltal a keringő vér mennyisége szintén nő. Minél nagyobb mennyiségű vér áramlik az artériákon (verőereken) keresztül naponta, annál nagyobb az artériáknak a falára nehezedő nyomás.

Cukorbetegséget, a túlsúly a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában vezető szerepet játszik. A nagy mennyiségű zsírszövet érzéketlenné teszi a szervezetet az inzulinnal szemben megakadályozza, hogy a cukor bejusson a sejtekbe, ezért az a vérben marad és megnövekszik a vércukorszint.

A vér-zsírszint átalakulását, hiszen a plusz kilók magas vérzsír-szinttel és koleszterin-szinttel járnak. Ha a táplálék mennyiségére nem figyelünk és annak a minőségére se, akkor sok telített zsírt is bevihetünk a szervezetbe. Ez idővel érelmeszesedéshez is vezethet.

Koszorúér betegséget, melyet a koszorúerek falába lerakodó zsíros, elmeszesedő lerakódások eredményezik. Ezek az idő folyamán beszűkítik a szívet ellátó ereket és kevesebb vérrel, oxigénnel látják el a szívizmot. Ha ezáltal a vérrög is kialakul a szívinfarktus veszélye is előtérbe kerülhet.

Csont- és ízületigyulladást, amely gyakran érinti a csípőt, a térdeket és a gerincet.

Alvási apnoet, mely azt jelenti, hogy a személy időről-időre alvás közben elfelejt lélegezni és két légzés hiány között hangosan horkol. Ebben az esetben a felső légutak elzáródnak. Súlyosabb esetben az éjszakai ébredéshez és nappali fáradsághoz is vezethet.

Daganat kialakulásának az esélye is megduplázódik elhízás esetén.

Máj zsírosodás is kialakulthat, amely által a máj normál működése is megzavarodik, létrejöhet a májcirrózis is.

Mint látjuk sok-sok problémát tud okozni egy elhízás és, ha nem figyelünk testünk jelzéseire, valamint az egészséges testsúlyra, akkor a fent említett betegségek jóval nagyobb eséllyel alakulhatnak ki.

Tehát az esztétikai előnyökön kívül sok-sok egészségügyi előnnyel is jár, ha a felesleges kilótól megszabadulunk!

Hogyan lehetséges?

Az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás mellett használhatunk táplálék kiegészítőket is, melyek segítenek abban, hogy a felesleges túlsúly hatékonyan távozzon!

Oldalunkon is rengeteg hasznos és egészséged diétát javasolunk, mindenki kedvére válogathat, de a hatékony cél mindenkinek az ízlése szerinti  életmódváltás, mert az hozza meg a tartós eredményt és az áhított bikiniméretet: 

5 dolog ami agyonvágja a diétát, és 4 jótanács, amivel túlélheted.

Diétagyilkos dolgok és ellenszerük

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.