Kétszer annyit eszünk, ha kupi van körülöttünk

Akár kétszer is több kaját tömünk magunkba, ha rendetlenség van körülöttünk, mivel ilyenkor stressz alatt állunk – derül ki a Cornell Food and Brand Lab friss kutatásából.

Foto:123rf.com

A kutatásban 101 nő vet részt, akiket két csoportra osztottak: az egyik csoport tagjai egy rendetlen, koszos konyhában maradtak magukra egy tál süteménnyel, míg a többiek egy tiszta, rendezett konyhában szemezhettek a nassolnivalóval. Kiderült, hogy azok, akik a koszos konyhában húzták meg magukat, tíz perc alatt 65 kalóriával többet ettek, mint társaik.

Tudod mi az az 5 dolog, amit a rendszerető emberek biztos megcsinálnak? Szeretnéd, ha rendesebb lenne otthonod, és jobban tudnád élvezni szépségét? Nos, akkor ez a mai bejegyzésem Neked szól, olvasd el mi az az 5 dolog, amire figyelned kell a rendrakás során és lakásod szerethetőbb és persze rendesebb lesz tőle!

5 szuper tipp, a gyors rendrakáshoz

Ennek oka az, hogy a rendezetlen környezet plusz stresszhatást jelentett, aminek hatására többen nyúltak a nassolnivalóhoz. Úgy tűnik, az ember kétszer annyit eszik, ha káosz uralkodik a környezetében.

rendetlenseg

Foto:pixabay.com

Kiderült az is, hogy a nők könnyebben híznak, mint a férfiak, és az extra kilókat nehezebben adják le. A különbség a hormonháztartásunkban rejlik, mivel a nők könnyebben éheznek meg, és szervezetük lassabban bontja le a zsírt. Mindkét nemre jellemző ugyanakkor, hogy könnyebben híznak és nehezebben fogynak, de rendezetlen környezetben élnek. A szakemberek szerint ilyenkor tudatalatt úgy érezzük, hogy ha már az egész környezetünk szét van esve, szétcsúszhatunk mi is bátran, és eltűnik a kontroll. Közben a nassolási rohamokkal igyekszünk csökkenteni a stresszt, ami a káosszal jár.

Forrás: nuus.hu