5 szuper tipp, a gyors rendrakáshoz

Tudod mi az az 5 dolog, amit a rendszerető emberek biztos megcsinálnak? Szeretnéd, ha rendesebb lenne otthonod, és jobban tudnád élvezni szépségét? Nos, akkor ez a mai bejegyzésem Neked szól, olvasd el mi az az 5 dolog, amire figyelned kell a rendrakás során és lakásod szerethetőbb és persze rendesebb lesz tőle!

Rendrakás módszeresen

1. Szelektálj rendszeresen: az álom otthon legnagyobb és állandó ellensége a kupi! Kupis lakást nem csak nehezebb tisztán tartani, hanem elveszik benne a szépség. Hiába fektetünk sok energiát otthonunk megszépítésébe, ha sok kacat van elöl, nem tudjuk élvezni gyümölcsét. Szelektálj rendszeresen, évszakváltásnál és nagytakarítás előtt mindenképpen.
 rendetlenseg
2. Jelölj ki gyűjtőpontokat: Sokat segít a rend megtartásában, ha minden hasonszőrű dolognak egy kijelölt helye van. Akkor nem kell napokig akár ide-oda pakolgatnod ugyanazt a holmit, hanem egyből a helyére tudod tenni. Tervezd meg és találd ki a gyűjtőpontokat.
3. Keress rendszerező eszközöket, lakberendezési kiegészítőket, hidd el, ezek nagyon hasznosak! 
Rengeteg inspirációt gyűjtöttem már korábban össze a témában, pl. a legkedveltebb videóm is erről szól, ha gardróbodban szeretnél rendet rakni, segítséget adok.

4. Amit elkezdtél, fejezd is be! Komolytalan pontnak tűnik, de nem az! Rengeteg időt takaríthatsz meg azzal, ha mindig akkor projektet vállalsz be csak, amennyi időd van. Újra felvenni a fonalat, hol is tartottam, mit is fejeztem már be? – rengeteg időnkbe kerül, ezt megspórolhatjuk ezzel a taktikával. Arról nm is beszélve, hogy könnyebben is rávesszük magunkat, ha tudjuk, hogy sikerélményben lesz részünk a végén.
5. A legnehezebben rendben tartható területekre találj ki új megoldást! Például, ha a cipők mindig elől vannak, akkor vezess be új szabályt, mindig rakd el őket hazaérkezéskor rögtön. Ha a mosatlan gyakran púpozódik a mosogatótálcádban, igyekezz inkább többször azonnal elöblíteni azt az egy-két bögrét, hiszen az csak egy percig tart, míg ha megvárod amíg összegyűlik a mosatlan, utána már tényleg nehezebb enegiát gyűjteni egy fél órás mosogatásra, és elkezdődik az ördögi kör. Próbáld meg, hidd el, ha rendesebb a lakásod, új erőket nyersz belőle.
rendetlenseg-konyha
Sosem késő változtatni (hidd el, én tudom) , meg lehet tanulni az új és motiváló szabályokat is, tegyél elsőre csak az általam javasoltak közül az egyikkel próbát!

Forrás: Inspirációk