Készíthetünk sajtot tejtermék mentesen, házilag?Igen! Íme a recept

Egyre többen tudják, hogy tojásfehérjéből készülnek a világ legjobb tejtermék alternatívái, melyekkel, túrót, sajtkrémet, tejfölt, tejet, sőt, akár lattét is helyettesíthetünk.

Azonban rengeteg remek ötletet adnak egymásnak a felhasználók is, ami még inkább a mindennapi élet részévé teszik a tejtermék helyettesítő megoldásokat.

Számos vásárlói kérést kapunk, hogy milyen irányba fejlesszük a ToTu termékcsaládot. A tejtermékek nagyon változatos termékcsoport. Állományban, ízben, felhasználhatóságban eltérő elemekből tevődnek össze. Az, hogy legalább a legnépszerűbb tejtermékeket helyettesíteni tudjuk tojásfehérjével, még időt, számos fejlesztési projektet vesz igénybe.  – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékeket fejlesztő és előállító cég részéről.

“Egy bárki számára egyszerűen kivitelezhető megoldással a jelenleg is forgalomba lévő rögös és krémes ToTu-termékekből egy tömbös állományú, sajt jellegű ételt is készíthetnek a laktózérzékenyek, tejfehérje-allergiások, paleosok, ketosok, sportolók és fogyni vágyók.”

 

 

 

Tojásfehérje – sajt elkészítése – Szabó Anita receptje

 

  • 20 dkg ToTu Rögös
  • 20 dkg ToTu Krém
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál citromlé
  • 15 dkg kókuszolaj
  • 2 dl víz
  • 2 dkg por zselatin vagy 12 lap

Elkészítés:
A zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt krémesre turmixoljuk. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni. Ha nem azonnal fogyasztjuk, érdemes sós vízbe tenni. Akkor hetekig is eláll.

Erre figyelj, ha kihagyod az étrendedből a tejterméket!

 

 

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.