Gének és a táplálkozás: új életminőség – innovatív szemlélet

Az egész világot átfogó, iparszerű tevékenységek a kemikális szerek csatasorba állításával igyekeznek háttérbe szorítani a természetes gyógymódokat.

Quintes program Magyarországon

Miközben az orvostudomány XXI. században  ma már  a technológia csúcstermékeit képes az emberi test megismerésének és gyógyításának a szolgálatába állítani, nem kis mértékben és egyre nyilvánvalóan az extra profitszerzés szándékával. Ilyen körülmények között mindenképpen figyelmet érdemelnek azok a kezdeményezések és személyiségek, akik számára a legújabb tudományos eredmények kiemelten a megelőzésre és a gyakorlati orvoslás személyre szabott programjaira irányulnak. Ezek közé tarozik a nemrég útjára indított non-profit Quintes Tudásközpont és Egészségközpont. Meghívásukra Budapesten tartott nagy érdeklődéssel kísért sajtótájékoztatót dr. Filippo Organo, az Európai Űrközpont orvos tanácsadója.

A neves nemzetközi szakértő a napokban magyarul megjelent  új könyvét is bemutatta, amelynek címe: Úgy egyél, hogy jól legyél! Ugy_egyel_hogy_jol_legyel__Borito1– Semmiféle gyógyszer, semmiféle kezelés vagy beavatkozás nem olyan hatásos és eredményes a betegségek megelőzésére és egészségünk megőrzésére, mint a napi táplálkozásunk – hangsúlyozta, majd hozzátette a napidoktor.hu kérdésére: – Az emberek étrendje nagyon sok mindent elárul az egészségéről, a pillanatnyi állapotáról éppúgy, mint a betegségeiről és a később előfordulható egészségügyi gondjait is előre vetítheti.

A neves orvos kutató egyik érdekes megfigyelési területe a gének és a táplálkozás, a sejtszintű hatások következményeinek a vizsgálata.

Megállapításai ma még szokatlannak tűnnek, de előre vetítik az orvostudomány és a gyakorlati gyógyítás közötti kapcsolat szorosabbá válását. Felhívja a figyelmet arra is, hogy az emberi szervezet részei között sokkal szorosabb a kölcsönhatás, a molekuláris háló révén  a jelenleg elterjedt ok-okozati gondolkodás helyett a rendszerszemléletű biológiának kell teret kapnia a gyakorlati gyógyításban is.

Dr. Filippo Organo szemléletének megismertetésében  kívánunk szerepet vállalni Magyarországon, és ha ma még ez szélmalomharcnak tűnik is, mindent megteszünk, hogy megismerjék a magyar emberek is az új gondolkodási módot – mondta a sajtótájékoztatón Karádi Pál, a Quintes mozgalom hazai vezetője.

Ezért az itteni gyógyító munkáját a Quintess Egészségközpontban is végzi, egy innovatív magyar orvoscsapat élén. Reméljük, hogy sikerül majd minél több emberhez eljuttatni Organó üzeneteit és gyakorlati tapasztalatait, akár egy televíziós műsor közvetítésével is – tette hozzá.

A rendszerszemléletű orvoslás megismertetésével, komplex oktatási és felvilágosító programokkal a magyarországi egészségügyi ellátás színvonala, végső soron az emberek életminősége is változhat.

Forrás: