Fogyjunk hatásosan

Unod, hogy a kitartó edzés ellenére mégsem csökken a súlyod? Ezekkel a módszerekkel biztos a siker!

Nincs annál lehangolóbb, mikor hiába küszködünk a helyes táplálkozással, a rendszeres edzéssel és hiába száműzzük az édes élvezeteket a mindennapjainkból, az úszógumi csak nem akar eltűnni rólunk.

Mi ennek az oka? Nem vagyunk elég kitartóak?

A legtöbben hajlamosak feladni, ha nem mutatkoznak a súlycsökkenés jelei, pedig néha ehhez hosszabb időre van szüksége a szervezetnek. Ennek az az oka, hogy mindenkinek különböző módon működik az anyagcseréje, illetve az egyes gyakorlatok sem ugyanakkor fejtik ki a hatásukat. Ennek ellenére nem szabad leereszteni, mivel vannak módszerek, amelyek garantáltan segítenek formába lendülni. Nézzük, mik ezek!

Nem kényelemben, de kényelmesen

A leghatásosabb gyakorlat mindenki számára az, amelyben jól érzi magát. Felesleges olyan edzéssel küszködni, mely alatt csak arra tudsz gondolni, hogy mikor hagyhatod el a teremt. Ha nem válik be az aerobic, keress olyan sportot vagy más mozgásformát, amely megfelel az elvárásaidnak.

Leszámolás a kalóriákkal

Bármilyen gyakorlatot választhatunk, mely mozgás közben kellőképpen emeli a pulzusszámot és felgyorsítja a légzést. Ezek ugyanis mind kalóriát égetnek. Tehát szóba jöhet a séta, az úszás, a biciklizés és a tánc bármilyen változata. Vagyis, ha úgy érzed, az edzőtermi izzadás nem a te világod, akkor szemezgethetsz ezek közül.

Egyensúly a súlyodért

A megfelelő diéta vagy fogyókúra egyesíti a mozgást és a helyes táplálkozást. Verjük ki a fejükből, hogy az evés minimalizálásával próbálunk meg súlyt csökkenteni.

Akkor sem lesz eredményes a fogyás, ha csak mozgunk, de mértéktelenül vagy rendszertelenül étkezünk mellette.

Erősítéssel az erőnlétért

Ha nem csak a súlycsökkenés a cél, hanem az erősítés, szintén figyelembe kell venni néhány tényezőt. Az egyik legfontosabb, hogy soha ne erőltessük meg magunkat annyira, hogy fájdalmat okozzon a gyakorlat. Ha súlyemelésre adjuk a fejünk, a kezdetekben kérjük ki egy gyakorlott testépítő véleményét, és az sem árt, ha az elején vele együtt végezzük a feladatokat.

Összességében tehát nincsenek megkötések, viszont a szélsőségek minden formáját kerülni kell. Ne vigyük túlzásba a mozgást és ne csökkentsük le túlzottan az étkezések számát vagy kalóriatartalmát. A mozgás bármilyen formáját űzhetjük, amely örömet okoz nekünk. A cél, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és ha ez már a gyakorlatok közben megtörténik, akkor biztos lesz a siker.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.