Egy csoki, amitől vékonyak maradhatunk!

Jó hír a csokimániásoknak, akik fogukat összeszorítva igyekeznek ellenállni az édes csábításnak: feltalálták a csokit, amitől vékonyak maradhatunk!

A Lola névre keresztelt édesség olyan vegyületeket tartalmaz, melyek elnyomják az éhségérzetet, íze mégis gazdag és finom, mint a hagyományos csokoládéé. Egyetlen szépséghibája a zöldes árnyalata, melynek oka a fogyást elősegítő szokatlan összetevő.

A csokit a spanyol Cocoa Bio gyár készíti. A gyárban Spirulinát tesznek bele, egy mikroszkopikus méretű algát, mely tele van A és B12 vitaminnal, melyek fontos szerepet játszanak a fogyás folyamatában. A receptben szerepel a fenilalanin is: ez egy olyan hormon termelését serkenti, mely elnyomja az éhségérzetet.

A gyártó azt állítja, hogy az alga által termelt speciális aminosav elhiteti a fogyasztóval, hogy nem éhes, így nem fog annyit enni. A Cocoa Bio szóvivője elmondta, hogy a csoki nem tartalmaz koleszterint, továbbá segíti az emésztést a bélflóra helyreállításának támogatásával. A Lola kizárólag természetes alapanyagokból készül, Peruból és Santa Domingoból származó biokakaó felhasználásával.

,,Intenzív íze van, s antioxidánsokban rendkívül gazdag!" – idézte a Telegraph az egyik fejlesztőt, Armando Yanezt. ,,Étkezés előtt egy órával kell megenni belőle 1-2 darabot. Kellemes teltségérzést biztosít, s utána kevésbé hajlunk arra, hogy túlegyük magunkat." – magyarázta Yanez.

Forrás: