Brazildiótól az erőspaprikáig – kalória égető ételek

Diétázás során nem elég csak számolni a kalóriákat, de fontos az is, hogy mennyit éget el a szervezet. Ahhoz, hogy több energiát égessünk el a nap folyamán fel kell gyorsítanunk az anyagcserénket.
 

Az anyagcsere működését a pajzsmirigy szabályozza. Nem véletlen, hogy a pajzsmirigy alulműködése elhízáshoz vezethet. Természetesen a testmozgás, illetve a napi másfél liter vízfogyasztás is nagyon fontos, hogy beindítsuk az anyagcserét. De egyes ételek is hozzásegíthetnek a helyes pajzsmirigyműködéshez, és ezáltal az anyagcserét is felgyorsítják.

Anyagcsere – Valóban változik az évszakokkal?

Íme a leghatékonyabb anyagcsere gyorsító ételek, melyek kevés kalóriát és sok értékes mikrotápanyagot tartalmaznak, így a fogyás is sokkal látványosabb lesz.

Foto:pixabay.com

Tengeri herkentyűk
A tengeri halaknak, rákoknak, kagylóknak nagyon magas a jódtartalmuk. A jód pedig a pajzsmirigy anyagcsere serkentő hormonjának előállításához elmaradhatatlan. A tengeri herkentyűkön kívül még a tengeri algák és a barna moszat is kiváló jódforrások, így érdemes ezeket az ételeket is beépíteni az étrendünkbe.

Foto:pixabay.com

Brazildió
Ez a nagy alakú csonthéjas az egyik legkiválóbb szelén forrás. A szelén az anyagcsere hormonját hússzor aktívabbá alakítja, így a diófélék közül a brazildiót érdemes választanunk, ha diétázunk.

Foto:pixabay.com

Citrom
A citromban lévő savak lassítják, illetve egyes esetekben megakadályozzák a szénhidrátok felszívódását, és csökkentik a szervezet glikémiás szintjét. Emellett a citrom magas C-vitamin tartalma segíti az immunrendszer működését, ami szintén hozzájárul a megfelelő pajzsmirigy működéshez. Érdemes minden étkezés előtt meginni egy pohár citromos vizet, hogy felgyorsítsuk az emésztési folyamatokat és a zsírégetést.

Erős paprika
A csípős paprika a kapszaicin nevű vegyülettől lesz csípős. Ez pedig bizonyítottan anyagcsere gyorsító hatású, és a keringés működését is segíti.

Fogyás a vágyunk? – Ellenőrizzük az anyagcserénket!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.