Receptkombinációk cukorbetegeknek 2. 2013-02-03 Cukorbetegség Megosztás: Tweet Itt van néhány recept a cukorbetegek részére, hogy ők se maradjanak ki a jóból. Csőben sült halfilé – 60 dkg halfilé – 15 dkg trappista sajt – 5 dkg liszt – 5 evőkanál olívaolaj – 1 db citrom A halfilét gyengén megsózzuk, lisztbe forgatva olívaolajban elősütjük úgy, hogy a közepe félig nyers maradjon. A félig sült halszeleteket tűzálló tálba helyezzük, beborítjuk a vékony szeletekre vágott sajttal, és előmelegített sütőbe tesszük, de csak addig, míg ráolvad a sajt. Tálaláskor citromkarikákkal díszítjük. E:420 kcal Sz:10 g Pásztortarhonya – 20 dkg tarhonya – 25 dkg sovány comb – 15 dkg füstölt pulykacomb – 10 dkg vöröshagyma – 20 dkg virsli – 3 evőkanál olaj – 20 dkg burgonya – fűszerpaprika – piros arany A vöröshagymát apróra vágjuk, 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd összepirítjuk az apró kockára vágott füstölt pulykacombbal. Fűszerpaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a felkockázott combot. Ízesítjük sóval, borssal, piros arannyal, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. A maradék olajon egy másik edényben megpirítjuk a tarhonyát, felengedjük vízzel, és fedő alatt ezt is párolni kezdjük. Míg a hús és a tarhonya puhul, a virslit karikára vágjuk, megtisztítjuk, felkockázzuk a burgonyát. Mikor a hús félig megpuhult, a pörkölthöz adjuk a kockázott burgonyát, és készre főzzük. A majdnem kész tarhonyába beletesszük a virsli karikákat, fedő alatt hagyjuk szárazon "összemelegedni", végül óvatosan belekeverjük a pörköltös burgonyát. Salátával, savanyúsággal tálaljuk. E:602 kcal Sz:49 g Forrás: