3 finom wok recept! 2012-07-09 Diéta Megosztás: Tweet Már hazánkban is egyre divatosabb főzőedény a wok, amely egy hagyományos kínai edény konyhánkban. Akár húst akár zöldséges készítünk benne az egyedi íz világ biztos siker lesz Bemutatunk három fantasztikus wok receptet, amelyet otthon bátran ki is próbálhatunk. Bambuszos tészta Különleges bambusszal készült tészta amelyet wokban érdemes elkészíteni. Hozzávalók: 30 dkg kínai vagy más tészta, 3 db friss chili paprika, 20 dkg bambuszrügy konzerv, 2 zeller,1 kisebb gyömbér, 4 új hagyma, 4 kanál olaj, 2 kanál rizsbor vagy sherry, 4 kanál szójaszósz, só, és friss petrezselyem. A tésztát főzzük, ki majd hideg vízzel öblítsük le és zűrjük le. A chilit is mossuk meg és aprítsuk fel. A bambuszrügyet csöpögtessük le egy szűrön keresztül és vágjuk fel vékony csíkokra. Ezután az össze s többi zöldséget hasonlóan dolgozzuk fel. Egy wokban hevítsük fel az olajat és tegyük bele a gyömbért, a hagymát, a zellert és a chilit pirítsuk, meg majd adjuk hozzá a bambuszrügyet és egy másfél percig süssük össze. Ha kész adjuk hozzá a tésztát, a rizsbort, a szójaszószt, és jól forgassuk át őket. A végén ízlés szerint adjunk hozzá sót, és szórjuk meg friss petrezselyemmel. Currys sült rizs Aki szereti, a kínai konyhát készítse el otthon ezt a finom wokban készült ételt! Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1 piros húsú paprika, 10 dkg gomba, 10 dkg szójababcsíra, 4 kanál olaj, 10 dkg zöldborsó, 2 kiskanál curry por, só, 2tojás, 2 kanál rizsbor, bors. A rizst főzzük meg és tegyük félre. A zöldségeket mossuk, meg majd vágjuk fel kockára és csíkokra ízlés szerint. A csírát öblítsük le hideg vízzel majd szűrjük le. A wokot forrósítsuk fel, öntsük bele az olajat, majd a rizst pirítsuk meg, és vegyük ki belőle. Ezután a forróolajba tegyük bele a zöldségeket és pár percig pirítsuk őket együtt, a végén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a zöldborsót, és a legvégén a riszt. A tojásokat keverjük el egy tálkában a rizst borral és ezt is öntsük bele a wokba. Addig keveregessük, amíg a tojás dermedni nem kezd, ekkor frissen és forrón tálaljuk. Ananászos csirke Finom könnyű fogás akár fogyókúrázók is kipróbálhatják. Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé, 2 kanál keményítő, 1 tojásfehérje, 1 doboz ananászkonzerv, 3 kanál olaj, 1 kanál rizsbor, 1 snidling. A csirkét megmossuk, megtöröljük és csíkokra vágjuk. A keményítőt elkeverjük 2 kiskanál vízzel, a tojásfehérjével és sóval. Hozzáadjuk a húst és elkeverjük. A wokot felhevítjük, beleöntjük az olajat és a forróolajban a húst világos barnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az ananászt, meglocsoljuk rizsborral és némi ananász lével összeforraljuk, és ízlés szerint ízesítjük sóval és snidlinggel. Forrás: