Citromos uborkasaláta avokádóval 2018-05-24 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Az avokádó más néven aligátorkörte ősi haszonnövény, amelyet Közép-Amerika indiánjai évezredek óta termesztenek. Avokádó és uborkasaláta Ilyenkor nyáron kiválóan hűsít és garantáltan kalóriaszegény kísérőnek számít egy finom uborkasaláta. Ötvözzük avokádóval. Lássuk a receptet: 3 érett, de nem túl puha avokádó 2 citrom másfél kígyóuborka frissen tört fekete bors 4 ek extra szűz olívaolaj Az avokádós uborkasaláta elkészítése 4 fő részére Az uborkákat felvágjuk, tálba tesszük. Az avokádókat félbevágjuk, kivesszük a magjukat, héjukat leszedjük és az avokádó húsát nagyjából akkorára daraboljuk, mint az uborkát. Rögtön ráfacsarjuk az egyik citrom levét, hogy ne barnuljon be. Hozzátesszük az uborkához. A másik citromot kifilézzük, a citromgerezdeket felszeleteljük. Hozzáadjuk az uborkához. Meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük borssal, vigyázva összeforgatjuk, lefedjük és hűtőbe tesszük a kész avokádósalátát. Forrás: https://napidoktor.hu/index