Citromos uborkasaláta avokádóval

Az avokádó más néven aligátorkörte ősi haszonnövény, amelyet Közép-Amerika indiánjai évezredek óta termesztenek.

Avokádó és uborkasaláta

Ilyenkor nyáron kiválóan hűsít és garantáltan kalóriaszegény kísérőnek számít egy finom uborkasaláta. Ötvözzük avokádóval. Lássuk a receptet:

  • 3 érett, de nem túl puha avokádó
  • 2 citrom
  • másfél  kígyóuborka
  • frissen tört fekete bors
  • 4 ek extra szűz olívaolaj

uborkasalata480

Az avokádós uborkasaláta elkészítése 4 fő részére

Az uborkákat felvágjuk, tálba tesszük. Az avokádókat félbevágjuk, kivesszük a magjukat, héjukat leszedjük és az avokádó húsát nagyjából akkorára daraboljuk, mint az uborkát. Rögtön ráfacsarjuk az egyik citrom levét, hogy ne barnuljon be. Hozzátesszük az uborkához.

A másik citromot kifilézzük, a citromgerezdeket felszeleteljük. Hozzáadjuk az uborkához. Meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük borssal, vigyázva összeforgatjuk, lefedjük és hűtőbe tesszük a kész avokádósalátát.

Forrás: https://napidoktor.hu/index