Saszla saláta rukkolával recept

Most van itt az ideje a szőlő evésnek! Nem szokványos módon ezt a gyümölcsöt felhasználhatjuk saláták alapanyagául is. Könnyen elkészíthető, de laktató finomságot ajánlunk!

Hozzávalók:

1 csomag rukkola

1 csomag vegyes saláta

2 fürt saszla szőlő

5 ek olívaolaj

2 ek friss citromlé

2 ek friss citromfű apróra vágva

só, ízlés szerint

salata640

Elkészítése:

Elkészítjük az öntetet az olajból, a citromléből és a fűszerekből, s félretesszük fél órára! Összekeverjük a megmosott rukkolát, az összetépett salátát és a szőlőszemeket! Hozzáadjuk az öntetet, és tálalásig hűtőbe tesszük! Natúr szárnyasok, grillezett sajtok mellé különlegesen friss ízű saláta!

Forrás: