Hogyan éljünk 100 évig? – 1. rész

Mindannyian eltöprengünk az egyének közötti, látszólag rejtélyes különbségeken: vajon miért sújtanak egyes embereket degeneratív betegségek életük derekán, míg mások vígan elélnek száz évig is.

Íme, néhány recept Dr. Mao könyvéből

Selymes újraszületés

A kínai medicina mindig a természetben keresi a mintát a megkívánt gyógyító hatásokra. A keleti gyakorlók régen felfigyeltek rá, hogy a szarvasok évente elvesztik az agancsukat, amit azután gyorsan újranövesztenek. Ezt követően hamar felismerték, hogy a fejlődő szarvasagancs pihés hártyája (az ún. VDA, még az elszarusodás előtt) erős fiatalító, növekedést serkentő szer. Hagyományos az időskori impotenciát, a deréktáji fájdalmakat és a krónikus fáradtságot kezelik vele.

A nyugati tanulmányok megerősítették, hogy a VDA serkenti a test IGF-termelését, amelyet a sejtek az emberi növekedési hormonból állítanak elő. A VDA regeneratív jellemzőinek köszönhetően növeli a mentális képességeket, serkenti az agyi vérkeringést, javítja a látást és enyhíti a gyulladt ízületek fájdalmait. Táplálék-kiegészítőként kapható a bioboltokban és a kínai patikákban.

levendula_katt5

Amino primo – „humor, jókedv, daliás izomzat”

Senki sem élhet sokáig, ha nem akar, és a hangulati ingadozások miatt időnként túl soknak érezhetjük az életet. Ezek az epizódok gyakran a belső egyensúlytalanságok vagy rendellenességek következményei. Az európaiak egy, az emberi sejtekben található természetes vegyülettel szabályozzák a kedélyállapotot, és állítják vissza az optimista hozzáállást. A SAMe (S-adenozil-L-metionin) metioninból, egy olyan aminosavból termelődik, amely részt vesz az ún. „felső” neurotranszmitterek (pl. dopamin és szerotonin) termelésében.

Egy tanulmány szerint a SAMe azoknál a pácienseknél is működött, akiknél a konvencionális antidepresszánsok nem hoztak eredményt. Más klinikai tesztek azt mutatják, hogy a vegyület mérsékelheti az osteoarthritist, és segíthet a máj gyógyításában. A SAMe emelő hatásaiból B6 és B12 vitaminokkal együtt fogyasztva részesülhetsz. Emlékeztetni fog arra, amit már úgyis tudsz: az élet megéri!

Folsavas védelem a végzetes nyavalyák ellen

Lehetetlen megjósolni, hogy kire csap le egy végzetes időskori degeneratív betegség, mint például a Parkinson- vagy Alzheimer-kór, de csökkenthetjük esélyeit, ha rajta tartjuk a szemünket az aktuális adatokon. A tudósok megfigyelték, hogy az idősebb emberek folsavhiányban szenvednek, pedig az tenné lehetővé a B6 és B12 vitaminok számára, hogy részt vegyenek a hormonelválasztásban, a DNS-szintézisben és az idegek körüli proaktív védőréteg létrehozásában.

Mindhárom feladatot fontosnak tartják a fent említett betegségek elleni védelemben. A folsav számos ételben megtalálható, ilyen a spenót, a kelkáposzta, a zöldségzöld, a mángold, a kelbimbó, spárga és a brokkoli, ám a hő tönkreteszi, ezért nyersen fogyasztandó. Ez az egyik olyan eset, ahol a szintetikus vegyület könnyebben emészthető a szervezet számára, mint a természetes. 50 éves kor felett napi 800 mikrogrammos dózis ajánlott.

Forrás: https://napidoktor.hu/