Mitől lesz zöld egy iroda?

Zöld övezetben jobban telnek a munkaórák. Mit tehetünk azért, hogy ezt az élményt megtapasztaljuk? Környezetvédelmi munka-környezet.

Zöld iroda

Kevés munkahely akad, akik hajlandóak zölden gondolkodni, annak ellenére, hogy mára szinte észrevétlenül, nagyobb erőfeszítések, és súlyos összegek nélkül válhat az iroda környezetbaráttá. Ehhez adunk tanácsot és ötleteket 5 lépésben!

Több munka, de kevesebb energia

Az energiatakarékos irodagépek nem csak a munkát, de a számlák fizetését is megkönnyítik. Szintén célszerű a számítógépeket környezetbarát üzemmódba helyezni, hacsak nem nyomkodjuk őket megállás nélkül munka közben. A tételek csökkentéséhez első lépésként az energiatakarékos izzók, és fénycsövek beszerzése a legalapvetőbb a zöld környezet kialakítása érdekében.

A legzöldebb papír nem is létezik

Nem elég, ha elfogadjuk, ki is kell használnunk, hogy a digitalizáció korában élünk. Ha tehetjük, ne nyomtassunk, helyette használjuk az egyre korszerűbb elektronikai rendszereket, belső hálózatot, e-mailt, vagy a telefonokat, ráadásul így attól sem kell tartani, hogy a fontos iratok elkallódnak, hiszen biztonságosan tárolhatóak, és néhány klikkeléssel továbbíthatóak a gépek segítségével.

zold_elet

Iroda az otthonodban

Otthonról dolgozni nem csak kényelmes, de környezetbarát megoldás is egyben. Emellett rengeteg időt lehet megspórolni azzal, hogy nem kell bejutni a munkahelyünkre, így a reggeli készülődés helyett, a friss kávét kortyolgatva egyeztethetünk kollégáinkkal a fejlett kommunikációs hálózatoknak, és elektronikai rendszereknek köszönhetően.

Vegyszerekkel kezelt papír helyett

Attól függetlenül, hogy makulátlanul tisztának tűnik, még káros, és veszélyes a hófehér papírlap. Ezek előállítása nem csak sok energiába kerül, de feleslegesen kivágott fa is szükséges hozzá, miközben mi gond nélkül dobjuk el a fehér lapokra írt néhány soros üzeneteket is. A szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosított papír használata kellene, hogy általánosan elterjedt legyen.

A környezetbarát nem lim-lom

A helyzet komolyságát mutatja, hogy számtalan világcég állít elő környezetbarát, illetve újrahasznosított anyagokból készült termékeket, bútorokat és textíliát. Ha iroda átalakítására kerülne a sor, mindenképpen érdemes ezek közül szemezgetni, így nyugodt szívvel huppanhatunk le a kényelmes kanapénkra, tudván, hogy ezzel a lépésünkkel is tettünk a környezetvédelemért.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.