Nem kell kidobni! – készítsünk súrolót a narancs hálójából!

Napjainkban szerencsére egyre több áruházlánc, bolt áll át a lebomló csomagolóanyagokra és terjednek a csomagolásmentes üzletek is, ám sajnos még mindig nagyon sok nem lebomló csomagolóanyaggal lehet találkozni egy átlagos bevásárlás során.

Az egyik ilyen a háló, amibe a kilós narancsot, citromot és mandarint csomagolja szinte minden üzletlánc. Ha úgy döntünk, hogy nem száműzzük a szemetesbe, hanem újrahasznosítjuk, akkor jöjjön egy szuper ötlet: készítsünk belőle súrolóeszközt!

Foto:123rfc.om

Először is kell egy jó adag háló, indulhat a gyűjtögetés! Az sem baj, ha valamelyik szakadt, az majd a súroló közepére kerül, a legjobb állapotúak pedig kívülre. Ha megvan a megfelelő mennyiség, először is görgessük labdává a legszakadtabb hálónkat, ez lesz a középrész. Ezt tegyük bele a következő hálóba, majd hengergessük azt is össze, és ezt ismételjük addig, amíg ki nem fogyunk a hálókból. Mint írtuk, a legjobb állapotú legyen a legkülső. Ha valamelyik háló fém darabokat tartalmaz, akkor fordítsuk ki, hogy a belsejébe kerüljön a fém.

Az új súrolónkkal kiválthatjuk az eddig boltban vásárolt durva dörzsiket, nagyon jól eltávolítja az odaszáradt ételmaradékokat az edényeinkről. Ha szennyezett lesz, áztassuk mosogatószeres vízbe, majd öblítsük le.

Tippek a tojáshéj újrahasznosítására

Forrás: Ízes Élet


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.