Milyen a jó személyi edző?

Sokaknak motiváció és szakmai útmutatás kell ahhoz, hogyan végezzék el edzőtermi edzéseiket. Ez természetes, hiszen az eredmények csak akkor fognak jönni, ha helyesen és pontosan végezzük el edzéseinket.

Ráadásul ha nem ismerjük az egyes gyakorlatok helyes kivitelezésének módját, könnyen le is sérülhetünk. Mindenesetre igaz az, hogy együtt könnyebb, egy edzővel képesek lehetünk átlépni a határainkat. Ha valaki ott áll mellettünk és biztat, olyan dolgokat is meg tudunk csinálni, amit sosem gondoltunk volna magunkról. De hogyan válasszunk a személyi edzők közül? Ladányi Zoltán, az IWI fitnesz szakmai vezetője segít néhány alapvető szempontot sorra venni.

Milyen szakmai tudással rendelkezik az edző?

Az alapvető kérdés, hogy milyen végzettséggel rendelkezik az illető? Ha sportoktató, vagy fitnesz instruktor végzettsége van, jogilag már tarthat személyi edzéseket, de a magasabb szintű, OKJ-s személyi edző képzésen a hallgatók sokkal szélesebb körű, mélyebb tudást szereznek arról, hogyan kell valóban személyre szabott edzéseket tartani.

Nem feltétlenül azt mondja, amit hallani szeretnél

Egy jó edző képes megmondani a kliensének, hogy két hét alatt lehetetlen a bomba forma elérése, azért igenis meg kell küzdeni. A jó személyi edző tudja, hogyan motiváljon a hosszabb távú célok elérésére is.

közös edzés

Egy jó edző hírneve szájról-szájra terjed

Természetesen az interneten vagy egy edzőteremben is rábukkanhatunk jó személyi edzőkre, de érdemes körbekérdezni az ismerőseink között, kinek milyen tapasztalatai vannak. Ha jó ajánlásokat kapsz, és te is látod ismerőseiden az eredményeket, nehezebben nyúlhatsz mellé.

Nézz körül a profik között!

Ha versenyzői ambícióid vannak, nézz utána kik készítették fel, a legutóbbi versenyek helyezettjeit és érdeklődj utána, hol tartanak személyi edzéseket.

A legfőbb referencia: maga az edző!

Ha kiválasztottad az edzőt, menj el abba az edzőterembe, ahol edzéseket tart és nézd meg, hogyan edzi az ügyfeleit, mennyire figyel oda rájuk és tetszik-e neked az a stílus, amit ő képvisel. Ha eredményeket szeretnél elérni, valószínűleg hosszabb távú lesz a kapcsolatotok, ezért ugyanúgy hagyj időt a döntésre, mint ahogy azt más nagyobb befektetésnél, albérlet keresésénél, iskolaválasztásnál is teszed.

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index