Személyre szabott edzőterem

Sok lehetőség közül lehet választani, ha valaki úgy dönt, elkezd tornázni.  Riasztónak tűnhet egy-egy edzőterem, hiszen tele vannak izmos srácokkal, és rutinos nőkkel.

Azonban egyszerűbb konditermet találni, mint gondolnánk. Olyat, ahol nem kell stresszelni, mielőtt bemennénk és eléggé kényelmes ahhoz, hogy kedvet kapjunk a mindennapi mozgáshoz.

Itt van néhány tipp a szakértőktől, hogyan találjuk meg a számunkra megfelelő edzőtermet és mozgásformát.

Fontos a helyszín

?Fontos a jó munkahely és az otthoni környezet. Ez az első ok, amiért az emberek nem járnak el mozogni. Ha nem kényelmes, nem is fognak kimozdulni otthonról.? ? mondta el Shawn Talbott, az Amerikai Sportorvosi Főiskola szóvivője.

Azt javasolja, mindenki adjon magának legalább egy esélyt, és próbálja ki.

Különböző konditermek a különböző igényekhez

Egy húszévesekkel teli klub nem a legjobb választás a túlsúlyosak vagy az idősebb korosztály számára.

?Ha szégyelled a tested, nem akarsz majd csatlakozni egyetlen klubhoz sem. Érdemes ebben az esetben egy családorientált tornatermet választani.? ? közölte Talbott.

?Válasszunk egy olyan helyet, ahol lazíthatunk egy kicsit munka után vagy hétvégén.? ? mondta Carol Espel, az Equinox fitness klub üzletlánc szóvivője.73811Milyen típusú edzőterem illik Önhöz?

A magánkézben lévő edzőtermek előnye a személyi edző, aki segíthet a célok elérésben. Ilyen helyeken garantált a jó felszerelés, valamint nincs tömeg, és személyre szabott edzéstervet kaphat. Nagyobb a motiváció, ha rendszeresen találkozik a trénerével. Az ő árát ellensúlyozza az a tény, hogy nem a konditeremnek adakozik.

Nézzen körül, olvasson újságot, és figyeljen, miközben a városban sétál, így könnyebb megtalálni ezeket a helyeket.

A szociálisabbak is rengeteg lehetőség közül választhatnak. A nagy, nemzeti edzőterem láncokhoz való csatlakozás egyik előnye, hogy az utazások alkalmával is lehetőséget biztosít Önnek a mozgásra, bárhol is legyen.

Ellenőrizze az apró betűs részt!

Mindig olvassa el az apró betűs részt is, mielőtt aláírja a papírokat. Lehet, hogy két éves kötelezettséget rejt, vagy van regisztrációs díj is. Figyeljen, milyen szolgáltatások járnak a tagsággal. Lehet, hogy külön kell fizetni a törölközőért, vagy a gyermekfelügyeletért.

?Fittek lehetünk az edzőtermeken kívül is, de az már nehezebb. A tornaterem egy jó mankó. Ez is része lehet a napi rutinnak, ahova mehetünk minden nap.? ? mondta el Talbott.

Mit kell tenni egy tornateremben? Itt van néhány megválaszolásra váró kérdés, amelyet fel kell tennünk az edzőterem kiválasztásakor.73821. Kényelmes a munkahelye és az otthona tekintetében? Ha nem, akkor még több kifogást fog találni azért, hogy miért ne induljon neki.

2. Nyitva tart akkor is, mikor Ön szeretne menni? A legtöbb edzőterem hajnaltól estig nyitva van. Érdemes azonban ellenőrizni, és megbizonyosodni arról, hogy igazodik-e a saját napirendünkhöz, időbeosztásunkhoz.

3. Tiszta? Vannak olyan helyek, ahol nem ügyelnek a tisztaságra. Jól nézze meg a felszereléseket. Ha a tegnapi izzadságfoltok rajta vannak, az nem jó jel. Emellett érdemes ellenőrizni az öltözőket, különösen a zuhanyzót, és a padlót is.

4. Jó állapotban van a berendezés? Töltsön egy pár percet az evezőpadon, a biciklin, a futópadon, az elliptikus tréneren, vagy hallgassa, hogy nyikorognak vagy kattognak-e, miközben mások használják őket. A felszerelések állapota, és a minőségi berendezések jól jelzik, hogy megfelelően karbantartják-e a helyet.

5. Vannak külön órák? A legtöbb teremben aerobic tanfolyam van. Ezeken a napokon azonban bármi lehet a pilatestől a bokszig, ezért ellenőrizze, mely napon milyen mozgásforma van.

6. A személyzet barátságos és segítőkész? Fontos, hiszen ők segíthetnek abban, hogy még jobban érezze magát a tornateremben, valamint segítenek céljai elérésben is.

7. Jó hírneve van? Kérdezze meg a többi tagot, milyen tapasztalataik vannak a hellyel kapcsolatban.

BMI kalkulátor

BMI kalkulátor

És még egy fontos dolog: Útban az eddzőterem felé, ne felejtse el magával vinni barátját is, ugyanis a legújabb kutatások szerint a páros edzés jobban segíti a fogyást, mintha egyedül eddzene az ember.

Forrás: