Mexikói zöldséges tortilla sajtmártással

Ez a tortilla igazi nyári étel, tökéletes ebédre vagy vacsorára. Nem tartalmaz húst, így vegetáriánusoknak is ajánljuk.

Tamáska László mesterszakács receptje

Hozzávalók (6 személyre):

– 70 dkg burgonya

– 25 dkg vöröshagyma

– 15 dkg bébikukorica (konzerv)

– 15 dkg zöld ceruzabab

– 1 db piros színű kaliforniai paprika

– 10 db tojás

– olívaolaj, só, törött bors

Fahéj Magazin, tortilla

A sajtmártáshoz:

– 8 dkg vaj

– 5 dkg liszt

– 6 dl zöldség alaplé

– 2 dl tejszín

– 15 dkg Pannónia sajt

– 15 dkg kéksajt

– 1 db tojássárgája

– só, őrölt fehérbors

1. A megtisztított burgonyát négybe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A finomra vágott vöröshagymát és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát olívaolajon megpirítjuk. A tojásokat felütjük, sózzuk, majd habverővel jól felverjük. A zöldbabot forrásban lévő vízben 5 percig forrázzuk. A konzerv kukoricát leszűrjük és leöblítjük.

2. Az előkészített burgonyát bő olajban aranysárgára sütjük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a hagymás kaliforniai paprikát, a zöldbabot és a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk, majd az előkészített tojásokhoz keverjük. Serpenyőben olajat hevítünk, majd az összekevert tojásos-zöldséges burgonyát beleöntjük.

3. A tészta mindkét oldalát lassan megsütjük. Ehhez szükségünk lesz még egy serpenyőre. Az üres serpenyőt vékonyan kikenjük olajjal, majd a félkész állapotban lévő tésztára borítjuk és megfordítjuk a serpenyőket. Ezután készre sütjük a tortillát.

4. Vajon a lisztet habzásig hevítjük vigyázva, hogy ne barnuljon meg nagyon. Ekkor ráöntjük a zöldség alaplevet és a tejszínt, majd habverővel simára keverjük. Egyet forralunk rajta. Ezután hozzáadjuk a reszelt Pannónia sajtot, valamint a nagyobb darabokra tördelt kéksajtot. Hagyjuk, hogy a sajtok elolvadjanak, majd beforraljuk az egészet. Mikor készen van, félrehúzzuk, és azonnal elkeverünk benne egy tojássárgáját.

Fahéj Magazin, tortilla

Forrás: Napidoktor.hu