Sensa diéta – éhségcsillapító illatok

Csillapítja az éhségünket, ezáltal segíthet a fogyásban egyes ételek illata

Az  amerikai fogyókúra, a Sensa lényege, hogy nem tesz semmilyen ételt tiltólistára, ellentétben az Atkins-, vagy a káposztaleves-diétával, de mindent csak kis adagokban enged fogyasztani. A Sensa követői kis szemcséket szórnak az ételükre, mintha sóznák azt.

Leves diéták- Tényleg lehet velük fogyni?

A Sensa szóróanyagok maltodextrinből, trikalcium-foszfátból, szilícium-dioxidból és aromákból készült élelmiszerpelyhek. Az ételre szórva őket, úgy mint a sót vagy a cukrot, és fokozzák az illatot, miközben enyhén sós vagy édes ízt adnak hozzá. A sós ízek közé tartozik a cheddar sajt, a hagyma, a torma, a ranch dressing, a taco és a parmezán sajt. Az édes ízek közé tartozik a kakaó, a menta, a banán, az eper, a málna és a maláta.

Minden ízesítő kalóriamentes, cukormentes és nátriummentes.

A Sensa célja, hogy a szaglással együttműködve becsapja az agyat és a gyomrot, hogy azt higgye, jóllakott, mondja Hirsch. Az “érzékszerv-specifikus jóllakottság” kifejezést használja arra a folyamatra, amelynek során a szaglóreceptorok a jóllakottságról szóló üzeneteket küldenek az agynak.

“A Sensa fokozza az étel érzékeinkre kifejtett hatását, ezátal kevesebbel is jóllakunk”  fejti ki a Daily Express-ben.

Hosszútávon a Sensa követői megtanulják, mennyi ételre van valójában szükségük, és nem eszik meg megszokásból a túlméretezett adagokat.

Más, hasonló hatású termékek közül a SlimScents például egy olyan aromaterápiás diéta, melyben az étkezések előtt egy gyümölcs-, illetve mentaillatot tartalmazó eszköz szagolgatásával csökken az étvágy. Az Aroma Patch pedig egy különböző testfelületekre ragasztható tapasz, ami bizonyos időközönként vaníliaillatot áraszt ki magából.

Fotó: 123rf.com

Ezek mindegyike azt használja ki, hogy erős illatokat érezve agyunk azt hiszi, hogy jóllaktunk.

Dr Mark Cohen, a SlimScents megalkotója olyannyira biztos a módszerben, hogy ügyfeleinek bizonyos mértékű fogyás eléréséig ingyenessé tette az eszköz használatát. Dr Bryan Raudenbush, a Wheeling Jesuit University pszichológiaprofesszora kutatásaival igazolta például a borsmenta étvágycsökkentő hatását.

Foto:123rf.com

A vizsgálatban résztvevők 1800 kalóriával kevesebb ételt fogyasztottak egy hét alatt. Az ígéretes eredmények ellenére az illatok hosszútávú súlycsökkentő hatásának bizonyítására további vizsgálatokra van még szükség.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.