A legjobb természetes módszer – Tinktúra a szív egészségéért!

Szívünknek támogatásra van szüksége? Létezik egy tinktúra, melyet magunk is elkészíthetünk és rendszeresen fogyaszthatjuk.

Egyre többen esküsznek manapság a természetes módszerekre, legyen szó bármilyen egészségügyi problémáról. Nem minden oldható meg velük persze, de próbát tenni és csodát látni mindenképp érdemes!

A szívizom erősítésére létezik egy tökéletes tinktúra. Használjuk bátran, ha azt szeretnénk, hogy ereink és teljes keringési rendszerünk egészséges legyen! Kiváló azok számára, akiknek eleve gondjuk van a vérnyomásukkal, érelmeszesedéssel, angina pectoris-szal, szívfejlődési rendellenességekkel küzdenek, vagy gyakran ideges a szívük.

A már hatékonynak bizonyult terápiát kényelmetlenség érzet, szívdobogás érzés és szabálytalan szívverés esetén érdemes alkalmazni.

Idegnyugtató hatással bír, ha a stressz, a rossz érzések a mellkasban és a szívben „tombolnak”, melyeket pszichológiai problémák okoznak. Azoknak is ajánlott azonban, akik megelőzésképpen alkalmaznák: jelenleg nincs semmilyen tünetük, de gondoskodnak egészségükről és szeretnék megerősíteni a szívüket.

galagonya

Galagonya tinktúra

A tinktúra úgy készül, hogy minden hozzávalót beletesznek egy tálba, majd hagyják állni lezárva 3 hétig szobahőmérsékleten. Ezután szűrhető le a tinktúra, mely ettől kezdve használható. Napi 3-4 alkalommal csepegtessünk belőle 15 cseppet egy kis vízbe, evés előtt, üres gyomorra.

Amellett, hogy a tinktúra minden szívproblémára előnyös, vérnyomás gondokra és idegességre teaként is használható. Rendszeres, gyakori alkalmazása csupán néhány hónap alatt pozitív hatásokat mutat a fent leírt esetekben.

Igen sikeresen kezelhető minden szívprobléma galagonya teával vagy tinktúrával. A galagonya erősíti és szabályozza a szívverést, a szívritmus zavarokat, gyógyítja a károsodást és a szívizom gyengülését, különösen idősebb korban – melyhez egyébként a hagyományos orvoslás nem rendelkezik megfelelő kezeléssel.

Segít érelmeszesedés, angina pectoris, pseudo angina pectoris (nem valódi kardiális eredetű angina), stressz okozta szívproblémák, a vérnyomás ingadozása, túl magas vagy túl alacsony vérnyomás esetén és a szívbillentyűk problémái ellen is.

A régi, hagyományos orvoslás használta a galagonya teát és tinktúrát öregedést gátló gyógyírként, a menopauza zavarai és problémái esetén. De tüdőgyulladás, hörghurut és epilepszia esetén is alkalmazták.

Forrás: Adrina-napidoktor.hu

Forrás:


Egy válasz

  1. Dr.SzM.

    Mit tud és mit nem – a galagonya?
    A tinktura: “minden hozzávalót beletesznek egy tálba,” – melyek a hozzávalók ? (Megj.: filteres változat, teakészítéshez készen kapható.)
    “sikeresen kezelhető minden szívprobléma galagonya teával” – ez így egyszerűen nem igaz!
    “A galagonya erősíti és szabályozza a szívverést, a szívritmus zavarokat,..” – hangsúlyozottan az egyszerű szívritmus zavart, ami legtöbbször egy-egy szívösszehúzódás utáni “pótütés” (extrasystole). A galagonya a szívizmot nem erősíti a szívdobbanás erősségét támogatja. A szívizom működését egyébként a kálium és a magnézium támogatja (ezek egy bizonyos kémiai formulája, mely a Panangin hatóanyaga).
    “A szívizom működését egyébként a szívbillentyűk problémái ellen is”. Szívbillentyű működését a galagonya nem befolyásolja.
    “gyógyítja a károsodást és a szívizom gyengülését,…..”. A galagonya a szívizom károsodását (infarktus miatti szívizomelhalás-necrosis) semmilyen mértékben nem gyógyítja, a szívizom működésének gyengülése a szívelégtelenség, amelyre sajnos világszerte nincs hatásos gyógyszer, ill. egyéb, természetes szer.

    Dr.SzM. 2015.08.25.