Így készítsd: 5 szuperkönnyű házi maszk!

Arcunkra sokféleképpen vigyázhatunk – ennek módja a bőr kezelése, melyet először tisztítással, hámlasztással, majd házi maszkkal ápolunk. Utóbbiak közül többet otthon is elkészíthetünk.

A házi maszkot jellemzően havi egyszer alkalmazzuk az arcon, az egészséges és élénk bőr érdekében.

Ha vigyázni szeretnénk a bőrünkre, megőrizni fiatalos, hidratált, bársonyos külsejét, a hatékony bőrápoló kezelések elengedhetetlen darabja a maszk felvitele. Használatával gyakran hámlaszthatjuk a bőrt, frissebb, fiatalosabb hatást érve el. Olyan, akár a hajon egy mély kondicionálás.

 Ha ennél sűrűbben csináljuk, megelőzhetjük a pattanásokat, fenntartjuk a sejtek egészségét a bőr felszínen, összességében jobban fog kinézni a bőrünk, mint korábban.

A házi maszk azért is jó, mert mi magunk állítjuk össze és tisztában vagyunk azzal, mi kerül bele. Az alábbi lehetőségek között mindenki megtapasztalhatja, neki melyik a legmegfelelőbb.

arcpakolas

Lássuk a legjobb házi maszkokat!

1.Egyszerű banános: egy közepes méretű banánt törjünk össze, pasztaszerű állagúvá. Vigyük fel z arcra és a nyakra a pépet. 10-20 percig hagyjuk állni. A banán megvastagodik és hidratálja a bőrt, lágyabbá és fiatalosabbá varázsolva azt.

2.Tejes házi maszk: keverjünk össze ¼ csésze tejport elegendő vízzel, hogy pasztaszerű állagot kapjunk. Ha kész, vigyük fel az arcra és hagyjuk megszáradni. Meleg vízzel öblítsük le. Arcunk ragyogását és fiatalosságát visszaállítjuk vele.

3.Zabpelyhes házi maszk: egyike a nagy kedvenceknek. Kombináljunk össze ½ csésze forró vizet és 1/3 csésze zabpelyhet. Hagyjuk állni 2-3 percig, majd adjunk hozzá 2 evőkanál mézet, ½ teáskanál fahéjat és egy kevéske tejet. Vékony rétegben kenjük az arcra a mixet és engedjük, hogy megszáradjon. Meleg vízzel öblítsük le.

4.Tiszta jane joghurt: a joghurt nemcsak az emésztésre jó. Kenjünk az arcunkra egy kis sima joghurtot és hagyjuk állni rajta 20 percig – tisztítja a bőrt és összehúzza a pórusokat. Ha egy igazán vitalizáló házi maszkot szeretnénk, adjunk hozzá egy evőkanál narancslét és 1 teáskanál aloét is.

5.Tiszta citromos házi maszk: hámlaszt és hidratál egyben a citromos típus. Keverjük össze 1 citrom levét ¼ csésze olívaolajjal vagy mandulaolajjal. Vigyük fel a keveréket az arcra és hagyjuk állni 15-20 percen át. Öblítsük le meleg vízzel és töröljük szárazra.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.