Idén is lesz Alvás Világnap

Magyarországon a World Association of Sleep Medicine védnökségével rendezik meg a World Sleep Day – Alvás Világnapja nemzetközi eseményét 2012. március 13-án, 10 órakor, a Symbol Budapest különtermében.

A rendezvényhez kapcsolódóan az egész világon kormányzatok, egészségügyi intézmények, civil szervezetek, orvosok és gyógyítók, a nyomtatott és az elektronikus sajtó munkatársai hívják fel a figyelmet a pihentető alvás fontosságára. A hazai eseményt Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár külön levélben üdvözölte.

A World Sleep Day – az Alvás Világnapja idei témái: Alváslét – születéstől a haláig;  Alvásterápia és életmód, Az elalvásos közlekedési balesetek megelőzése, Sleepfriendly Program.

A meghívott szakemberek és az újságírók előtt a téma kitűnő szakértői, orvosok, gyógyítók, alvásszakemberek hívják fel a figyelmet az alvás fontosságára, a pihentető alvás feltételeire.

alvas69

Előadók többek között:

Prof. Halmy László életmód szakértő, (New York-i Tudományos Akadémia), Dr. Hermánné Fogarassy Éva alváspszichológus, Dr.Tóth János ortopéd főorvos, (Magyar Ortopéd Társaság), Dr. Félegyházy Zsolt pszichiáter, (Stockholm, Karolinska Orvosegyetem), Dr.Rácz György orr-fül-gégész, alvási apnoe és horkolás szakértő.

Médiapartnerek

RTL Klub,  Juventus Rádió, Szinapszis Piackutató, Akadémiai Kiadó, Nemzeti Egészségügyi és Egészségipari Kommunikációs Közérdekű Egyesület, Media-praxis Consulting, Házipatika Magazin, Elixir Magazin, Life 4V; betegszoba.hu, egeszsegkalauz.hu,  estihirlap.hu, korkontrolltarsasag.hu, orvosikozpont.hu, minerva.hu, napidoktor.hu; napialvas.hu;  napiotthon.hu; patikatukor.hu, ma.hu, orvosilexikon.hu, otvenentul.hu, spiritnet.hu.

Forrás: