Karácsonyi édességek haspókoknak! – Csokis keksz

Aranybarna diós bejgli, gőzölgő karácsonyi kalács, roppanó csokis keksz – a legjobb vendégvárók az ünnepekre.

Csokis keksz

Hozzávalók

  • 7 dkg vaj
  • 10 dkg teljesk. tönkölyliszt
  • 5 dkg fehérliszt
  • 1 tk sütőpor/szódabikarbóna
  • 3 ek kakaópor / karópor
  • fahéj ízlés szerint

csoki1

  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tojás
  • 4-5 dkg étcsoki
  • 3-5 ek méz (ízlés szerint – én 3-at tettem bele)

Elkészítés

A vajat összemorzsoljuk a liszttel és a kakaóporral, hozzáadjuk a fahéjat, szódabikarbónát, majd a “nedves” összetevőket, és a végén beletördeljük a csokit.

Miután összegyúrtuk, betesszük 1 órára a hűtőbe, hogy a vaj visszaszilárduljon, és nyújtható tésztát kapjunk. Majd kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagságúra, és (keksz/pogácsa) formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, majd betesszük az előmelegített sütőbe. 180 C/13 perc. Utána hagyjuk kihűlni. Keksz állagú kekszet fogunk kapni, (vagyis nem lesz puha).

Forrás: https://napidoktor.hu/