Horus: “A szemműtét után kinyílt előttem a világ”

Horus, a Children of Distance tagja éveken át küzdött a szemüveggel: egy világ tört össze benne, mikor elmondták neki, hogy örökre hordania kell. 26 évesen aztán rászánta magát egy lézeres szemműtétre, azóta pedig tisztán látja a világot. 

“Általános iskolás voltam, amikor egyszer poénból felvettem egy iskolatársam szemüvegét, és azonnal rájöttem, hogy a világ, amit én látok, nem az, amit látnom kéne. Kiélesedett minden, és attól a pillanattól kezdve elhittem, hogy tényleg látják a többiek a táblát. Azonnal szemvizsgálat, bemérték, megkaptam a szemüvegem, rádöbbentem, hogy bizony ezt örök életemre hordanom kell, aztán annak rendje módja szerint szépen összetört bennem a világ.

Akkor még nem igazán hallottunk olyanról, hogy lézerkezelés, így szépen lassan bele kellett törődnöm, hogy nem fogok jól látni, viszont nem voltam hajlandó szemüveget hordani. Emiatt folyamatos romlásnak indult a látásom, hiába kezdtem el hordani idősebb koromban, az a szemüveg csak részlegesen kezelte a problémát. A jogosítványomba is bekerült, hogy csak szemüveggel vezethetek, így csináltatnom kellett egy újat, ám a vizsgálaton kiderült, hogy már -3-4 környékére romlott a látásélességem. Az csak hab a tortán, hogy kisebesedett az orrom, és a közönségünket soha nem láttam a saját szememmel tisztán a színpadról.

1972384_10152685840949166_4080926677454446175_n

Az unokabátyám pár évvel ezelőtt rátalált egy klinikára, ahol lézeres szemműtéteket végeztek, viszont amíg a szüleimre támaszkodtam anyagilag, ez nekem csak álom szintjén maradhatott meg. 26 évesen azonban már saját erőmből vágtam bele. Jó pár vizsgálat után kiderült, hogy alkalmas vagyok a kezelésre, így nagyon gyorsan lézer alá feküdtem. Ami olyan jól sikerült, hogy a húgomat is meghívtam két jól működő szemre. Ma már 125%-os a látásom, és örökre búcsút mondtam a szemüvegnek. Azóta olyan az élet mint egy videójáték, és a színpadról is látom a hátsó sorokban állók arcán is a mosolyt. Viszlát homály, helló világ!” – mesélte boldogan Horus.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj