Télen is mozogjon együtt a család!

Mozogjunk a hideg évszakban is, töltsünk a szabad levegőn minél több időt!

A Fiatal Családosok Klubja küldetésének tartja, hogy a családok az egészségmegőrzésre helyezzék a hangsúlyt, vagyis a megfelelő táplálkozás mellett jusson idő a sportolásra is. A fő üzenetünk, hogy bármilyen évszakban vagyunk, a lehető legtöbbet legyünk a természetben a kicsikkel és nagyokkal, a mozgás örömét mutassuk meg a gyermekeinknek is!

A FICSAK számos olyan projekt mellett állt ki, amely erősítette a közös szurkolást hazánk színeiben induló tehetségeinknek. A Nem vagyunk mi kispályások kezdeményezésünkkel arra buzdítottuk a családokat, hogy drukkoljanak a neves sportolóinknak. Az idei program következő eseménye a február 3-án, Dunakeszin megrendezésre kerülő Jégmajális és a rendezvényhez kapcsolódó aktivitások, mely immár a harmadik szurkolást népszerűsítő programunk. Felhívásunkkal idén is számos családot meg tudunk szólítani, felhívva ezzel a figyelmet a folyamatosan fejlődő hazai sportéletre és a mozgás egészségre gyakorolt hatására.

Király Nóra, a felhívás megálmodója, a FICSAK alapítója ötgyermekes édesanyaként népszerűsíti az egészséges étkezés és a sport fontosságát a családok számára. A mozgás népszerűsítésének érdekében az elmúlt években számtalan futóversenyt, sportos eseményt, közösségi mozgással tarkított rendezvényt szervezett már, valamint több helyen elérte, hogy egyre több lehetősége legyen a gyermekeknek és az időseknek is mozgásra, sportolásra.

Nagy boldogság számomra, hogy a hagyományt folytatjuk, és újabb pályázatot indítottunk. Két évvel ezelőtt álmodtuk meg a „Nem vagyunk mi kispályások” szurkolói brandet azért, hogy a jövő nemzedékét és rajtuk keresztül a szülőket is az egészséges életmódra neveljük, megszerettessük velük a sportot, és rávegyük a mindennapos testmozgásra. A sport nemcsak a külalak miatt fontos, hanem kitartásra, becsületre, tisztességre és küzdelemre nevel. Én magam is rendszeresen sportolok, és gyermekeim életének egyik nagyon fontos része a rendszeres mozgás, szabadidejük jelentős részét a szabadban, aktív közös programokkal töltjük el” – mondta Király Nóra.

A Jégmajális nem csupán egy sportos találkozó, hanem közösségépítés is: a nemzeti érzés erősítése, a téli mozgás fontosságára való figyelemfelhívás és egy közös családi móka!

Az ingyenes családi rendezvényen több téli sportot is ki lehet majd próbálni, hokis, koris, hóröplabdás bemutatókat láthatnak a vendégek, lesznek jeges sportos vetélkedők kicsiknek és nagyoknak, fakutyázás, olimpiai kvíz és tombola, Családok Éve Farsangi Játék – jelmezes fotózkodás, valamint este hattól jégdiszkó!

A nap legfontosabb üzenete, hogy közös szurkolásra buzdítsuk a magyar családokat, hiszen a közelgő Téli Olimpián kiváló magyar csapatok, sportolók nagy-nagy álmokkal, komoly esélyekkel, rendkívüli odaadással indulnak. Várunk mindenkit sok szeretettel Dunakeszin, a Városháza melletti jégpályán február 3-án 14.00-20:00 között ingyenes korcsolyázási lehetőséggel és különböző sportbemutatókkal, versenyekkel, játékokkal, sztárokkal!

A rendezvény és a téli sportolásra buzdító aktivitásunk házigazdája: Gyetván Csaba

Forrás: https://napidoktor.hu/index