Háromezer hátrányos helyzetű gyerek táborozhat idén

Háromezer, a leghátrányosabb helyzetű kistérségben élő gyermek vesz részt idén a Napközi Erzsébet-táborokban.

Kurucz Éva kormányszóvíivő Magyarország megújulásában jelentős mérföldkőnek nevezte az “igazságos és szolidáris” napközis táborokat, ahol napi négyszeri étkezés mellett egy héten át tartalmas időtöltésre nyílik lehetőségük a rászoruló gyerekeknek.

„A tavalyi Program keretében a berettyóújfalui kistérségben rendezett Napközi Erzsébet-tábor olyan sikeres volt, hogy az idén hat tankerület – Balmazújváros, Berettyóújfalu, Edelény, Sarkad, Sellye és Tiszavasvári – 27 iskolájában rendezik meg a tábort” – mesélte a kormányszóvivő.

Guller Zoltán arról beszélt, hogy atáborokban kiemelt figyelmet szentelnek a fogyatékossággal élők üdültetésére is, akik együtt nyaralhatnak ép társaikkal, ezen a hétvégén háromezer gyermek nézheti a Forma-1 szabadedzést az Erzsébet-tribünről, idén pedig már több ezren tölthetik a vakációjukat a táborokban.

tábor

A kuratórium elnöke elmondta: az Alapítvány naponta gyerekenként ötezer forintot biztosít egy héten át az étkezésre és a tábori programokra. A napközis tábor sikerét bizonyítja, hogy 100 százalékos a részvétel, ezért jövőre bizonyosan folytatódik a Program, s a résztvevők számát is növelni szeretnék.

„Az iskolánkban rendezett táborban – amelyet a balmazújvárosi tankerület és a helyi önkormányzat is támogat – 150 gyerek vesz részt. Egészségre nevelés, természetvédelem, főzés, kézműves foglalkozások és fürdés szerepelnek az egyhetes programban – mondta el Bana Józsefné, a tiszacsegei Fekete István Általános Iskola igazgatója.

Forrás: https://napidoktor.hu/index