A Kos egészséghoroszkópja

A Kos az értelem embere, és emiatt a saját feje után megy. Temperamentumosságának köszönhetően nem a ajánlott számára a húsfogyasztás.

Ha a Kos jegyében születtél, akkor minden lépésedet az ész és az értelem irányítja, ennek megfelelően figyelned kell a központi idegrendszeredre, a nyaki verőerekre, vigyáznod kell a koponyádra, az állkapocs és az arc csontjaira.

Érzékeny pontjaid is a felsőbb régiókhoz köthetők. Gyakran előfordulhat nálad arcüreggyulladás, különböző szintű fejfájások, fog- és ínygyulladások vagy fájdalmak. A Kos szülöttei a kopaszodásra is hajlamosak és gyakrabban sérülnek meg a fejükön, ha baleset éri őket. Nagyon sokan születnek például valamilyen anyajeggyel az arcon.4818A búza, a zab és az árpa kifejezetten hasznos számodra. A fehérje és a hal az, ami igazán kell a szervezetednek, ellenben nem ajánlott a hús fogyasztása a tüzes temperamentum okán. Kerüld a fűszeres ételeket és az olyan serkentő szereket, mint a vörösbor. Egyél sok friss gyümölcsöt és zöldséget, például salátát, paradicsomot, spenótot, mert kálium-hiány alakulhat ki, és különösen szenvedni fogsz a kimerültségtől.

Fontos a hűtött gyümölcslevek bevitele is, ajánlott a búzafű, a szőlőlé, almalé. A szervezeted hajlamos a savasodásra, ami hozzájárul az izomgörcsökhöz, feszültséghez. A víz is alapvető fontosságú, mert fenn kell tartani a hideg-meleg egyensúlyt a szervezetedben.

Forrás: