Tudtad mely bolygók uralják az egyes csillagjegyeket?

Ha az elmúlt nagyjából két évben bármennyi időt is töltöttél a neten, valószínűleg találkoztál már horoszkópos TikTok-fiókkal vagy állatövi témájú összeállítással. Bár az asztrológia tanulmányozása nem új keletű, sokan fordultak a csillagokhoz, hogy segítsenek megbirkózni a stresszel és a bizonytalansággal, és hogy megértsenek mindent az alvási szokásaiktól kezdve az általános életcéljukig.

A horoszkópunk bolygókból, jegyekből, házakból és aspektusokból áll. Valószínűleg ismered a napjegyedet (a születésnapod jegye), de tudtad, hogy van egy holdjegyed, egy aszcendens jegyed és bolygók is, amelyek minden jegy felett uralkodnak?

A napjegyed uralkodó bolygójának energiája az elsődleges befolyás. Ha a Napunk az, ahogyan ragyogunk, akkor az azt uraló bolygó befolyásolja ragyogási képességünket. Napunk uralkodó bolygójának megértése kulcsfontosságú tényező lehet abban, hogy miként értjük meg szerepünket a világban, és mire vagyunk igazán képesek.

Az alábbiakban megtudhatjuk, mely bolygók uralkodnak az egyes csillagjegyekben.

Melyik bolygó szabályozza a Kos-t? A Mars

mars, bolygó

Fotó: 123rf.com

A Kos a jegyek harcosaként ismert. Határozottak, hevesek és impulzívak. A Mars uralkodik a Kosok felett, ami megállíthatatlanná teszi őket abban, hogy tüzes szenvedéllyel igyekezzenek megteremteni az általuk elképzelt életet.

Melyik bolygó szabályozza a Bikát? A Vénusz

Venus, bolygó

Fotó: 123rf.com

A Bikák gyengédek és energikusak, nagylelkűek, harmonikusak és találékonyak, ami tükrözi azt, amit a Vénusz kínál a napjegyeinek. A Vénusz kölcsönzi a Bikáknak a bájt, a szerethetőséget, valamint az erotikus és kreatív energiát.

Melyik bolygó szabályozza az Ikreket? A Merkúr

merkúr, bolygó

Fotó: nasa.gov

A Merkúr gyakori uralkodó bolygó, mivel a Naphoz legközelebbi bolygó. Ez a kommunikáció bolygója, amelyet az Ikrek csatornaként használnak az emberekkel és élményekkel való kapcsolatteremtéshez. Az Ikrek kifelé és befelé is folyamatosan válaszokat keresnek.

Melyik bolygó uralja a Rákot? A Hold

hold, bolygó

Fotó: nasa.gov

A Hold szabályozza az érzelmeket, ami a Rákok empatikus természetét adja. Az introspektív Rákok természetes gondoskodók, akik szeretnek kapcsolatot teremteni, azonban a Holdhoz hasonlóan a hangulatuk is szakaszosan jön és megy.

Melyik bolygó uralja az Oroszlánt? A Nap

nap, bolygó

Fotó: nasa.gov

A Hold férfi megfelelője, a Nap az Oroszlánon uralkodik. Az Oroszlánok magabiztosságot és karizmát sugároznak, és természetes vezetők. A Napod az Oroszlánban azt jelenti, hogy valóban arra vagy hivatott, hogy ragyogj.

Melyik bolygó szabályozza a Szűz jegyeit? A Merkúr

merkúr

Fotó: 123rf.com

A “nem elégszik meg az elégedettséggel” Szűz uralma alatt a Merkúr áll, amely felelős a Szüzek kapcsolatteremtési igényéért, valamint azért, hogy minden információt, amit kapnak, elemezni és racionalizálni akarnak. Ez a bolygó segíti a Szüzeket abban, hogy átlássák a bonyolult részleteket, és segíti őket abban, hogy megvalósítsák átfogó látásmódjukat és logikai felfogásukat.

Melyik bolygó szabályozza a Mérlegeket? A Vénusz

venus, bolygó

Fotó: NASA/Jet Propulsion Laboratory-Caltech

Ahogy a Vénusz a Bika felett őrködik, úgy felelős a harmonikus békéért is, amelyet a Mérlegek folyamatosan igyekeznek megosztani a világgal. A Vénusz irányítja a Mérlegek társaságkedvét és kifogástalan stílusérzékét.

Milyen bolygó szabályozza a Skorpiót? A Plútó és Mars

Plutó, bolygó

Fotó: jpl.nasa.gov

A Skorpió egyike azon jegyeknek, amelyeket két bolygó ural. A Skorpiók vágynak az önfejlesztésre, és mindkét bolygó arra ösztönzi őket, hogy többet tanuljanak. A Plútó felelős a Skorpiók átalakulási igényéért, míg a Mars adja a Skorpiók ellenállhatatlanságát és tüzes agresszivitását.

Melyik bolygó szabályozza a Nyilast? A Jupiter

Jupiter, bolygó

Fotó: nasa.gov

A Nyilasok gondtalan felfedezők, akik a világban és önmagukban is keresik az élményeket. A Jupiter természeténél fogva optimista, és nincsenek korlátai, ami segít a Nyilasoknak abban, hogy mindent magukba szívjanak, amit a világról tudni akarnak.

Melyik bolygó szabályozza a Bakot? A Szaturnusz

Szaturnusz, bolygó

Fotó: nasa.gov

A Szaturnusz, a fegyelem és a felelősség bolygója, a Bak uralkodik. A Bakok ambiciózusak, és a hosszú távú elképzeléseik alapján vezetnek. A Szaturnusz biztosítja számukra azt az elkötelezettséget, hogy keményen dolgozzanak azért, hogy eljussanak oda, ahová el kell jutniuk.

Melyik bolygó szabályozza a Vízöntőt? Szaturnusz és Uránusz

uranus, bolygó

Fotó: nasa.gov

A Szaturnusz szintén a Vízöntő jegyében uralkodik, ami a Vízöntők erejét és fegyelmét adja. A Szaturnuszt az Uránusz, a felszabadulás és a szabadság bolygója ellensúlyozza. A Szaturnusz napjegye segít megmutatni a tekintélyedet és a határaidat, és a Vízöntők “főnök” energiáját adja.

Melyik bolygó szabályozza a Halakat? A Neptunusz és a Jupiter

neptunusz

Fotó: esahubble.org

A Neptunusz a Halaknak kölcsönzi fantáziadús, kreatív személyiségét. A Neptunusz természetes empatikus, így a Halak együttérző megértésen keresztül kapcsolódhatnak másokhoz. A Jupiter biztosítja a Halak számára az optimizmust és a jövőbe vetett hitet.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.