Az allergia megdöbbentő tünetei

Az allergia megviseli a szervezetet, de néhány esetben igazán megdöbbentő változásokat eredményez.

Az allergia egyre gyakoribb, így sok ember életét nehezíti meg az év különböző szakaszaiban. Többnyire olyan tünetek jelzik kiújulását, mint a viszkető bőr, tüsszögés, köhögés, piros, olykor könnyező szemek. Bizonyos esetekben viszont nem várt, megdöbbentő reakciókat vált ki a szervezetből.

Extrém szárazság

A fokozódó allergia, vagy a nem megfelelő kezelés miatt elhatalmasodhat a bőrön a viszketés. A tünetek megszüntetése nélkül a bőrirritáció megdöbbentő lehet. Ilyen esetekben a pirosság mellett akár annyira kirepedhet a bőr, hogy minden mozdulattal újabb és újabb vérző seb keletkezik rajta.

Égési sérülés a szépségért

A szépségért szenvedni kell, de mennyire? Rengeteg nő és férfi festi haját, ezzel egyre nagyobb adag vegyszert juttatva a szervezetébe. A színváltoztató műveletet nem tartjuk veszélyesnek, még annak ellenére sem, hogy minden dobozon jelzik az allergiateszt elvégzését, amit többnyire mindenki elmulaszt. Legrosszabb esetben is csupán egy kevésbé előnyös színnel számolunk, pedig a hajfesték komoly égési sérülést is okozhat.

allergia40

K.O.

A test különböző részein megjelenő kiütést okozhatja túlzott érzékenység egyes gyógyszerre, ételre vagy akár növényre. A kiütések színe, mérete, formája minden esetben eltérő lehet, és a tünet elhatalmasodásával nagy foltokban jelenhetnek meg a duzzadt, rücskös, piros elváltozások.

Roham szex után

Csupán gyenge kifogásnak tűnhet, hogy a partner fokozott érdeklődését csillapítani tudjuk, pedig a spermaallergia létező, súlyos tünetekkel járó betegség. Fulladásos reakció, égető érzés és kiütés is jelentkezhet már a szex alatt, vagy néhány perccel az aktus után. A furcsa allergia a legtöbb esetben a spermában lévő fehérjének egy eleme miatt alakul ki.

Duzzadt, piros, ég és könnyezik

A szem ki van téve az allergiás reakcióknak. A kötőhártya-gyulladás mellett más esetekben is jelentkezhetnek a tünetek a szem környékén. Legrosszabb esetben a látás is veszélybe kerülhet, tehát már a legenyhébb elváltozásnál orvoshoz kell fordulni. Ez a szabály valamennyi allergiás reakció esetében igaz.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.