Hogyan járul hozzá a stevia a diétához? (x) 2012-09-25 Diéta Megosztás: Tweet A Canderel Green a steviát használja alapanyagként, aminek kivonata akár háromszor édesebb a hagyományos, de sokkal több kalóriát, szénhidrátot tartalmazó cukornál A Stevia Rebaudiana egy, a krizantémok családjából származó gyógynövény, amely eredetileg vadon, kis bokorként nőtt Paraguay és Brazília különböző részein, ahol levelét évszázadok óta édesítőként használják – a helyiek "Ka’a He’e”-ként vagy "édes fű”-ként ismerik, Dél-Amerikában évszázadok óta édesítőként használják. A stevia növényből számos természetes anyag kivonható; az egyik legjobb ízű és az összes közül legédesebb a nagytisztaságú rebaudiozid-A (Reb A), amelyet újfajta édesítőkhöz is használnak. Mivel a stevia kivonat akár háromszázszor édesebb a cukornál, de nem tartalmaz kalóriát vagy szénhidrátot, egészséges alternatívát kínál a cukor helyett azoknak, akik odafigyelnek kalória-bevitelre vagy diétájuk cukormennyiségére. Azért, hogy ne kelljen lemondani az édes ízekről asztali édesítőszerként közvetlenül, helyettesíti a cukrot és könnyen alkalmazható italok, gabonapehely édesítésére, cukor alternatívaként szinte az összes cukrot igénylő étel elkészítésben, valamint felhasználható kedvenc receptjeinkben is. Forrás: