Sófalat a lakásba!

Hallottunk már a sószobáról? Biztosan. Aki kipróbálta és érezte gyógyító hatását, akár otthonában is el tud képzelni ilyet. Lehetséges, hogy valóban megvalósíthassuk!

Sófal a szobában?

Igen, ma már ez is megoldható. Sokan tudják – különösen, akik valamilyen asztmatikus betegségben szenvednek – , hogy a sótégla, a sófal szép eredményekkel javítja egyes légzőszervi problémákkal küzdő betegek közérzetét, egészségét. Ha nem szeretnénk sűrűn pénzt áldozni a sóbarlang-látogatásra, akár saját otthonunkba is beépíthetünk egy sófalat.

A sószoba, sótégla himalájai sóból készül. Lengyelországban és Észak-Pakisztánban működnek a legnagyobb sóbányák. A speciális sótéglák nemcsak azért népszerűek, mert mindenféle szennyeződéstől mentesek, hanem azért is, mert kellemes, megnyugtató, sőt mutatós narancs-vöröses színüknek köszönhetően ideálisak belső terekbe. Egyszerű falat építhetünk belőlük, mely azonban hátulról megvilágítható, és a hő még növeli is az egészségjavító hatást. Valóságos dizájn elemek lehetnek a sótéglából. A sótégla nemcsak falak, hanem akár egyszerű bútorok – pl. asztal – kialakítására is lehetőséget ad.

sófal

A sófal építése tehát tulajdonképpen csak pénz és hely kérdése – sófal vagy sószoba, sókamra is készülhet otthonra, attól függően, hogyan tudjuk elhelyezni.  Nem kell egész helyiség neki, akár le is választhatunk egy kis „kuckót” egyik szobából, és máris előállt a sókamra. Külön nem kell fűteni, mert odabenn megfelelően meleg lesz.

Ha van rá lehetőségünk, több sófalat is építhetünk, mert minél több van, annál inkább javítja egészségünket. Még a kis sómécsesek hatása sem elhanyagolható…

Amennyiben nincs lehetőség sem sókamra, sem sószoba kialakítására, érdemes a már meglevő falakat befedni a speciális sótégla-sorral. Legideálisabb ezt a hálószobában megtenni. Alvás közben ugyanis a só remekül ki tudja fejteni hatását. Fontos tudni, hogy ha a hálóból sótéglás szoba lesz, vigyük ki onnan az elektronikai eszközöket és azokat inkább a nappaliban használjuk! Tehát a hálószobai tévézés kizárva.

Vigyázzunk a sóra!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A sófalat – ne is tervezzük olyan helyiségbe vagy fal mellé, amely nedvesedik! Ugyanis a pára hatására a sórészecskék feloldódnak. A só kikristályosodik – ezt akár kicsi sólámpánknál is megfigyelhetjük, ha párás, nedves környezetbe kerül. Gondoljunk bele, hogy nézne ki a hatás a falon…!

Ha van otthon szauna, akár oda is beépíthetünk sófalat, de ezzel valójában megelőzni tudjuk a betegségeket – a sótégla, ha kisebb mértékben is, természetesen itt is hatásos. A sószauna hátránya viszont, hogy vigyázni kell, ne érjünk hozzá vizes testünkkel a sófalhoz!

Fontos, hogy tudjon szellőzni a sószoba, sókamra. Ezt meg tudjuk oldani azzal, hogy biztosítjuk a közepes mértékű levegőmozgást, de egy ún. ionizátorral is, mely a levegő sótartalmát fenntartja és levegőtisztító hatással is bír.

A sótégla ára

A sótégla beszerzése nem olcsó mulatság: 1000-2500 forint között van a sótégla ára, attól függően, mekkora méretű. Egy sófal négyzetmétere százezer forint is lehet, de ha nagyobb árkategóriásból rendelünk, akkor már világítást is kapunk hozzá. Légúti panaszokkal küzdőknek mindenesetre érdemes beruházniuk sószoba, de legalább sófal kialakításába. Ha sok időt töltenek az otthoni környezetben, különösen sokat javulhat az egészségük!

Forrás: Napidoktor.hu

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.