Almaecet diéta tablettában?

Népszerűek manapság az étrend-kiegészítők: fogyáshoz, hízáshoz, szépségápoláshoz és számos egyéb okból használjuk őket. Egyik közülük az almaecet diéta tabletta.

Ma többet foglalkoznak az emberek az egészségükkel, mint valaha: számos módszert kipróbálnak, hogy fittek, egészségesek legyenek, igyekeznek kiegyensúlyozott étrendet tartani, mozogni, és étrend-kiegészítőket is szednek.

Utóbbiak gyors eredményeik miatt népszerűek, ráadásul elég bekapni a hatáshoz egy pirulát. Az almaecet diéta tablettát a fogyásban tartják hatékonynak, mivel használatával gyorsabban elég a testzsír, ahelyett, hogy tárolódna.

Eredményeiről már Dr. D. C. Jarvis közölt feljegyzéseket, 5-6 évtizeddel ezelőtt. Az is ismert, hogy az almaecetet évszázadokkal ezelőtt is használták gyógyszerként. Íme az almaecet diéta előnyei, és mellékhatásai, mert sajnos azok is vannak!

Mi az almaecet diéta?

Az ecetsavas folyadék, melyet etanol fermentációból nyernek, az almaecet pedig az almalé fermentációjából, erjedéséből nyert gyógyhatású lé. Az almát összezúzzák és kivonják a levét, az erjedés érdekében cukrot és élesztőt is adnak hozzá.

Egy másik módszer szerint bizonyos baktériumokat is hozzáadnak, az ecetsav érdekében, amely az almalé fő összetevője. Tejsavat, citromsavat és almasavat is tartalmaz. Mindezek jótékony hatást gyakorolnak az egészségre, az almaecet diéta pedig tabletta formában is kedvelt.

gy%25C3%25B3gyszer4803

Az almaecet diéta-tabletta hatása

Számos fontos egészségügyi hatása van az almaecetnek, így a belőle készült tablettának is. Az első a súlyvesztés: fogyást elősegítő hatását már igen hosszú ideje ismerik az emberek. Használható diéta esetén, mert segít a szervezetnek több zsírt elégetni, és megelőzi a zsír felhalmozódását. Csökkenti a koleszterinszintet.

Az alma pektint tartalmaz, vagyis oldható rostot. A pektin megköti a koleszterint és eltávolítja a szervezetből, ezzel csökkentve a koleszterinszintet. Szerepe van a bélrendszer egészségének megőrzésében is, s kordában tartja a cukorbetegséget.

Az almaecetnek megvan az a képessége, hogy csökkentse a vér glükóz szintjét. Az ecetsav csökkenti a keményítő emésztését is a szervezetben, ezzel lejjebb viszi a keményítőtartalmú élelmiszerek glikémiás indexét: ezért játszik szerepet a diabétesz ellenőrzés alatt tartásában. Ezek után bárki azt mondhatja: te jó ég, miért is nem próbáltam ki előbb ezt a módszert?

No, de mik az almaecet-diéta tabletta mellékhatásai?

Testünk bizonyos részei károsodhatnak miatta. Mivel ecetsavat tartalmaz, a fogak zománcára nincs éppen jó hatással. Károsíthatja a nyelőcsövet és az emésztőrendszer bizonyos részeit. A csontokra nézve sem a legjobb az almaecet-diéta: csak előírt mennyiségben lehet használni a tablettát, mert túlzásba vitt fogyasztása negatív hatással van a csontokra, és a test kálium-szintjére.

csontok2

Az almaecet savas mivolta miatt egyes emberek szenvedtek már el a torkukban vegyi égési sérülést. Ez a hatás a tabletta változatnál még gyakoribb is! Az előnyök és a hátrányok ismeretében érdemes kipróbálni az almaecet diéta tablettát.

Ha magunk nem tudjuk eldönteni, igénybe vegyük-e, kérjük ki egy dietetikus tanácsát! Ő abban is segít majd, hogy a számunkra megfelelő adagot fogyasszuk az almaecet diéta-tablettából.

A szakértő véleménye

Takács Hajnalka dietetikus szerint az almaecet tabletta-diéta divatdiéta, a divatdiétáknak pedig megvan az a veszélye, hogy meghatározott időre szólnak, és nem foglalkoznak azzal, mi történik a kívánt fogyás elérése után, és a diéta végén.

„Az almaecet tabletta-diéta 8 nap alatt 10 kg fogyást ígér." – kezdi a szakértő. ,,Ehhez a szervezet képtelen igazodni, még ha be is következik, a bőr megnyúlik, megszakad és megjelennek a nem kívánt csíkok. Az ilyen és hasonló divatdiéták az egészségre nem fordítanak hangsúlyt, csak a probléma gyors megoldására.”

,,Miért várjuk el a szervezetünktől, hogy az egyébként is felborult anyagcsere gyorsan reagáljon a változásokra, amikor a súlyfeleslegünket sem egy hónap alatt szedtük fel?" – teszi fel a kérdést a szakértő. „A türelem az egyik, amit meg kell tanulnunk! Nem rögtön és azonnal követelni a látható eredményt, de vasakarattal ki kell tartani amellett, amit elhatároztunk.”

„Az almaecet diéta-tabletta életmódváltás nélkül ígér fogyást. Az alapvető probléma kiküszöbölésére nem világítanak rá. Éhezés nélküli fogyást garantálnak, és az emberek legtöbbjét ez kecsegteti, főleg amiatt, hogy sok ember elhízása – azon túl, hogy a tápanyagok rettentő helytelenül oszlanak meg – mégiscsak nagyrészt a mértéktelen evésből adódik. A fogyókúrázók ugyanúgy rengeteget fognak enni, csak éppen más tápanyageloszlásokkal, ezáltal még a jelenleginél is rosszabb táplálkozási szokások alakulnak ki, s a táplálkozás egyoldalúvá válik” – tette hozzá Takács Hajnalka.

Forrás: