A biciklizés 4 előnye

Biciklizni jó. Egyszerre támogatjuk vele testi és lelki egészségünket, de hogy pontosan milyen formában, az most kiderül.

A biciklizés az egyik legjobb módja annak, hogy megőrizzük az egészségünket, és az évek múlása ellenére is fitten tartsuk alakunkat.

A biciklizés szervezetre gyakorolt pozitívumait számos kutatás bizonyította már.

Többek között javul az állóképesség, fejlődik az izomzat, a tüdő kapacitása és a szívműködés. A testünk fizikai állapotával együtt az életminőség javulását is eredményezi. Részben ezért állítják a kutatók, hogy azok, akik rendszeresen kerékpároznak, hosszabb ideig élnek.

Erős immunrendszer

A megbetegedésekkel, fertőzéssel, vírusokkal szemben az erős immunrendszer nyújt védelmet a szervezet számára. Az aktív életvitellel és rendszeres sportolással – mint például a biciklizés – erősíthető a szervezet ellenállóképessége. Emellett a kutatási eredmények azt mutatják, hogy a daganatok kialakulásának kockázata alacsonyabb a két keréken közlekedők között.

Izomrendszer

A kerékpárosoknak irigylésre méltó alakja van. Talán ennél megfelelőbb bizonyítékra nincs is szükség ahhoz, hogy elfogadjuk a tényt, a biciklizéssel rövid idő alatt is látványosan erősíthetőek izmaink.

A combok, és vádli mellett az olyan problémás területek, mint a farizom és a csípő környéke szintén fokozatosan fognak átalakulni, ezzel elérve az elvárásainknak megfelelő állapotot. Természetesen az erős izomzat nem csak a megjelenésünk miatt fontos, hiszen a fájdalommentes mozgás és megfelelő tartás alapvető feltétele.

Hátfájdalom, gerincbetegségek

A biciklizéssel az alsóhát és a lábak egyszerre erősödnek, ami egyben kihat a gerinc állapotára, védelmére. A megfelelő tartás eléréséhez tehát fontos, hogy folyamatosan törekedjünk a csigolyák állapotának megőrzésére. Ezzel nem csak a különböző gerincbetegségek kerülhetőek el, de a kellemetlen, mozgásban korlátozó hátsajgás is. A fájdalommentes élet pedig az öregedés gondolatát képes előzni, tehát mindenképpen törekedni kell rá.

Stresszmentes kikapcsolódás

Amellett, hogy észrevétlenül ápoljuk fizikai megjelenésünket, és javítjuk belső szerveink egészségügyi állapotát, mentálisan is felfrissülünk egy kiadós tekerés után. A szabadság érzése és a mozgás öröme együtt járul hozzá ahhoz, hogy megszabaduljunk a felgyülemlett feszültségtől és gondoktól. Tehát, ha úgy érezzük, pattanásig feszültek idegeink, érdemes nyomban bicajra ülni és a tüdőnkkel együtt agyunkat is kitisztítani.

Az itt felsorolt pozitívumok természetesen más sporttevékenység által is megtapasztalhatóak, azonban kerékpárra pattanva egészen rövid idő alatt érezni fogjuk a biciklizés előnyeit miközben kikapcsolódunk és felfrissülünk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.