Unatkozom! Kérem a csokim!

A munkahelyi unalom hatására a legtöbben csokit vagy más egészségtelen ételt nassolnak. Ez azonban nem csak a fizikai és mentális egészségüket fenyegetheti, hanem a legújabb kutatások szerint munkahelyi teljesítményüket is.

Unatkozom, ezért nassolok!

A csokoládé és a kávé a legtipikusabb irodai unaloműzők közé tartozik, pedig a nassolás nemcsak rossz megoldás, hanem még egészségtelen is. Brit kutatók 102 irodában dolgozó alkalmazottat kérdeztek meg arról, hogy milyen gyakran fordul elő velük, hogy unatkoznak, és olyankor mit tesznek ellene. A válaszadók 25 százaléka elismerte, hogy krónikusan unatkozik munkája során, és olyankor csokit eszik, vagy megiszik egy kávét. A fásultabb dolgozók azonban elárulták, hogy a nap végén alkoholos italokat szoktak inni. A megkérdezettek 80 százaléka emellett bevallotta, hogy a fellépő unalom miatt kevésbé tudnak a munkájukra koncentrálni, és ilyenkor gyakran hibáznak is. A dolgozók fele ráadásul az unalom miatt vált munkahelyet is.

csoki

“A legfontosabb eredmény az, hogy kiderült, a munkahelyi unalom igénytelen munkát eredményez. A vezetőknek ezért meg kell vizsgálniuk, hogyan csökkenthetnék a munkahelyi unalmat, valamint, hogy hogyan ösztönözzék egészségesebb megküzdési technikákra alkalmazottaikat” – mondta el a kutatás vezetője, Dr. Sandi Mann a Central Lancashire Egyetemről.

A tanulmány a brit Psychological Society januári számában jelent meg.

Forrás: https://napidoktor.hu/index