Videóval: A dumagép VV Fecó a Villába!

A VV5 szerdai beszavazó show-ján a Dumagépek mérték össze erejüket és szókincsüket.

A nézők végül Fecó küldték a Villába, aki – részben átvéve Balázs feladatait – végigdumálta az egész műsort. Feltűnése mintegy UFÓ-jelenésként sokkolta a sokat látott közönséget. Fecó Pécsről jött, népes családból és a VV előtt megáldatta magát a helyi négytornyú templom papjaival. Önfeledt ordítozások közepette elmondta, hogy a ValóVilág szerinte „Isten játéka”. Azért szeretett volna bekerülni, hogy visszahódítsa barátnőjét, Angélát, akit a VV stáb jelenlétében előre megkért feleségül. Nem sokkal korábban megcsalta.

wor35ywd

Angéla arckifejezésén látszott, hogy Fecóról neki nem lehet újat mondani. A 28 éves raktáros srác brazil szappanoperákból meríti szókincsét: „Ha bekerült Seherezádé, menjen mellé José Armandó is!”– foglalta össze céljait és önképét kortes beszédében. Ellenfeleit, Máriót és Ricsit könnyedén maga mögé utasította, 74 százalékkal került be. Vallásos ember lévén, talán a pápa előtti tisztelgésként, megcsókolta a stúdió földjét is.

Szeretjük, szeressük a nagydumásokat? Mindez türelmünktől és mondanivalójuktól, vagy annak hiányától függ. Azokat az embereket nevezzük nagydumásnak, akik ha kell, ha nem, mondják a magukét, és közben rendkívül jól szórakoznak saját szövegükön. Ez hallgatóikra nem feltétlenül igaz. Nagydumás lehet a szomszéd szaki, de egy menedzser vagy éppen egyetemi tanár is.

Ha az üzleti életben találkozunk velük, mindenkire mindent hajlamosak rábeszélni -függetlenül attól, hogy az illető nyitott-e ajánlatukra. Az Egyesült Államokból terjedt el a stand-up-comedy műfaja, amelyek hazánkban Dumaszínház néven fut. Nagydumás emberek attrakcióira épül. Fellépéseik szórakoztatóak is lehetnek, azonban ha folyamatosan ismétlik önmagukat és mások terhére vannak, kifejezetten ellenszenvesek és fárasztóak.

Sok beszédükkel számos esetben komoly lelki problémákat, frusztrációkat és kisebbségi érzéseket takargatnak.

Forrás: