Bőrrák miatt kellett műteni az egykori VV sztárt

„A bőr nem felejt, vigyázni kell rá!”

Az egykori VV sztár életét nagyban megváltoztatta a betegség. Már több alkalommal kellett műteni a bőrrák miatt és további operációk is várnak rá.

Tavaly bőrrákot diagnosztizáltak Könyves Tamásnál, azaz Tommyboynál. A ValóVilág harmadik szériájának szereplője a betegségért elsősorban a túlzásba vitt napozást és szoláriumozást okolja.

A ValóVilág3-ban megismert Tommyboyt elsőként fodrásza figyelmeztette egy homlokán lévő apró hegre. Ezután további apró sebeket vett észre az arcán és a mellkasán, amelyek miatt orvoshoz fordult. A bőrgyógyásztól sokkoló diagnózist kapott: ez bizony basalioma, azaz bőrrák.

„Az orvosom azonnali kimetszést javasolt, így tavaly már több alkalommal kellett műteni. Valószínűleg tavasszal is operáció vár rám, ugyanis újabb hegeket fedeztem fel a mellkasomon” – mesélte az egykori villalakó.

A ValóVilág3-ban megismert Tommyboy táncosként mindig ügyelt tökéletes alakjára és bőrének barnaságára. Mint mondja, összefüggést lát a bőrszínért tett erőfeszítések és a betegség között.

A bőrrák kiváltó oka lehet a túlzásba vitt napozás és szolárium is. Úgy gondolom, nálam főleg ezek miatt alakult ki a basalioma, ezért óva intek mindenkit attól, hogy az egészségét áldozza a bőre színéért. Az orvos szerint a stressz is veszélyfaktor. A vállalkozásomban a tavalyi év a járvány miatt sokkal stresszesebb volt, így ez is közrejátszhatott a betegség kialakulásában” – mondta Könyves Tamás, aki mára 47 éves, előadói pályáját háta mögött hagyva saját cégeit vezeti.

„A bőr nem felejt, vigyázni kell rá! Egy ideje már sokkal bőrtudatosabban élek, hiszen rájöttem: nem a barnaság, hanem az egészség a lényeg. Nagyon fontos felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy nemcsak a leégés veszélyes, de a szoláriumozás is” – tette hozzá Tommyboy.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.