Fogyókúra horoszkóp szerint

Ha odafigyelsz arra, mikor melyik állatövi jegyben jár a Hold, és ennek megfelelően állítod össze az étrendedet, gyorsan veszíthetsz a fölösleges kilókból!

A Nappal ellentétben, ami egy teljes kört egy év alatt tesz meg, a Hold a tizenkét állatövi jegyet egy hónap alatt érinti, vagyis minden második-harmadik napon egy újabb csillagképben áll. Az ókori asztrológusok a tizenkét állatövi jegyet négy csoportra osztották, és a négy csoport mindegyikét egy-egy őselem mellé rendelték.

A Kos, az Oroszlán, a Nyilas tűzjegyek, a Bika, a Szűz, a Bak földjegyek, az Ikrek, a Mérleg, a Vízöntő levegőjegyek, a Rák, a Skorpió és a Halak pedig vízjegyek. A négy elem mindegyikét – és ezáltal az állatövi jegyeket is – az idők során bizonyos tulajdonságokhoz társították. Így minden elemhez tartozik egy növényi rész (gyümölcs, gyökér, virág, levél) és táplálkozási minőség (fehérje, só, zsír, szénhidrát).

króm_dieta

A növényi részeket olyan gyümölcs- és zöldségfajtákhoz társítják, amelyeknél az adott rész különösen domináns. Ez a fajta hozzárendelés igazít el abban, hogy melyik élelmiszer melyik naphoz illik. A táplálkozási minőségből következtethetsz az adott élelmiszerek emészthetőségére – vagy éppen nehezen emészthetőségére – bizonyos napokon.

Kos, Oroszlán, Nyilas

Eleme: Tűz

Növényi rész: Termés – ide sorolható a legtöbb föld felett termő kultúrnövény, például a padlizsán, a bab, az uborka, a kukorica, a paradicsom, minden fán termő gyümölcs és bogyó

Táplálkozási minőség: Fehérje – ha általában nehezen emészted is meg a fehérjét, ezeken a napokon egész nyugodtan fogyaszthatsz fehérjetartalmú ételeket.

Bika, Szűz, Bak

Eleme: Föld

Növényi rész: Gyökér – ide sorolhatók a gyökérnövények, például a burgonya, a karalábé, a répa, a retek vagy a hagyma

Táplálkozási minőség: Só – ezeken a napokon sokan rendkívüli módon kívánják a sós ételeket. Ha nincs problémád a vérnyomásoddal, nyugodtan engedhetsz a kísértésnek.

Ikrek, Mérleg, Vízöntő

Eleme: Levegő

Növényi rész: Virág – ide tartoznak az ehető virágtermések és a zöldségnövények, például a brokkoli vagy az articsóka

Táplálkozási minőség: Zsír – a zsíros vagy olajos ételeket különösen könnyen emészted ezeken a napokon, szervezeted sokkal jobban hasznosítja őket, mint máskor. Ha azonban alapvetően nehezebben emészted a zsiradékokat, ne ess túlzásokba még a levegőnapokon sem!

Rák, Skorpió, Halak

Eleme: Víz

Növényi rész: Levél – ide sorolhatók a leveles zöldségek, például a saláta, a póréhagyma, a rebarbara, a spárga, a spenót vagy a káposzta

Táplálkozási minőség: Szénhidrát – sokan kívánják ezeken a napokon a kenyeret, a péksüteményeket, az édességeket, és sokan válogatás nélkül mindent meg is esznek. Nem árt azonban az elővigyázatosság, mert a meggondolatlanság és a mértéktelenség gondot okozhat az anyagcserében!

Forrás: https://napidoktor.hu/