Visszatér a kánikula

Változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, főként a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza közén lesz több a felhő, és elsősorban ott számíthatunk záporra, zivatarra.

Az északi szél a Dunántúlon megerősödik, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

ezeket igyuk kánikulában

Pollenjelentés
A hétvégén a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul, bár a csalánféléké vasárnap helyenként ismét elérheti a magas szintet. Az útifű, a lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu