Jönnek a mínuszok és az eső

Hajnalban a Dunántúlon általában 2-7 fok között alakul a minimum-hőmérséklet, a keleti országrészben viszont nagy területen lesz 0, -4 fok, a fagyzugos helyeken -5, -6 fok is elképzelhető. Ez lehet a szezon első, nagy területet érintő fagyos hajnala. A hétvégén már nem kell fagyokra számítani, melegedés várható.

Pénteken a nap első felében fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, amelyből a legtöbb a keleti országrészben lesz. Délutántól helyenként már elkezd megvastagodni a felhőzet, így erősen felhős részek is előfordulhatnak. A délies légmozgás időnként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

Szombaton eleinte a változó vastagságú felhőzet mellett helyenként több-kevesebb napsütés is valószínű, majd az ország nagy részén beborul az ég és csak késő este kezd csökkenni a felhőzet északnyugat felől. A déli órákig csupán néhol, majd északnyugat felől egyre több helyen elered az eső, záporeső. A csapadékzóna fokozatosan délkelet, kelet felé helyeződik át. Időnként élénk lökések kísérhetik a déli, majd az északnyugati szelet. A minimum hőmérséklet 3 és 14 fok között alakul, a maximum 14 és 23 fok között valószínű, északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Vasárnap a pára- és ködfoltok feloszlását követően nagyrészt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, többórás napsütés valószínű. Néhol kisebb eső, zápor még előfordulhat, főleg az északkeleti, keleti megyékben. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Olvasd el ezt is!

Hidegben, időjárás-változáskor jobban fáj a térde? Igy tudja csillapítani

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.