A természet vasárnap is nyitva áll

Beköszöntött a jó idő, így már semmi nem tart vissza, hogy kimozdulj otthonról, legyen szó egy tartalmas kirándulásról, egy kellemesen izzasztó túráról vagy valamilyen kulturális programról. Most néhány remek hétvégi programot gyűjtöttünk össze nektek.

A természet vasárnap is nyitva áll

Március 28. szombat

Túra a Melegmányi-völgy környékén: A bakancsos jelvényszerző túra keretein belül a Melegmányi-völgy, a Zsidó-völgy és a Kőlyuk környékét fedezhetik fel a résztvevők. A találkozó a pécsi Melegmányi úton lesz 10 órakor. A túra körülbelül 4 órát vesz igénybe, hossza 8 kilométer.

További infó: http://www.turistamagazin.hu/forrasok-birodalmaban-tura-a-melegmanyi-volgy-kornyeken.html

Kökörcsinkeresőben: Legkésőbb március 27-ig lehet jelentkezni a túrára, amely a tavasz első hírnökei, a kökörcsinek nyomába invitálja a természetjárókat. A 2 kilométeres kirándulás az erdőbényei Mulató-hegy tetejére vezet, ahol a leány- és a ritkább hegyi kökörcsin példányait csodálhatják meg a résztvevők. Találkozó az erdőbényei tájháznál.

Bővebb információ: http://www.turistamagazin.hu/kokorcsinkeresoben-2.html

Természetvédelmi filmklub az Országos Mezőgazdasági Könyvtárban: Ha pihentető programra vágysz, látogass el a természetfilmesek alkotásait bemutató filmklubba, ahol Mosonyi Szabolcs rendező-operatőr munkáiból kaphatnak ízelítőt az érdeklődők. A vetítésre 18 órakor kerül sor. Az eseményt április 14-én is megrendezik.
Tudj meg többet itt: http://www.turistamagazin.hu/termeszetvedelmi-filmklub-az-orszagos-mezogazdasagi-konyvtarban.html

Húsvéti kézműveskedés a Fehér Gólya múzeumban: Ha túlteng benned a kreativitás és készülsz már a húsvétra, irány a kölkedi Fehér Gólya múzeum! A délelőtti kézműves foglalkozást tárlatvezetés egészíti ki. A program 10 órakor kezdődik. Előzetesen ne felejts el bejelentkezni!
Még több infó: http://www.turistamagazin.hu/husveti-kezmuveskedes-a-feher-golya-muzeumban.html

Március 29. vasárnap

 

Húsvéti tojáskereső túra: A Központi-Mátrában vidám, húsvétváró családi programot szerveznek. Előzetes regisztráció szükséges a +36 30/525-8525-ös telefonszámon. Szárnya Pál túravezetőt kell keresni.

Megnyílik a kőszegi Koronaőrző bunker: Kiváló kulturális program: az Írottkő Natúrparkért Egyesület rendkívüli nyitva tartásának köszönhetően vasárnap 10-17 óra között megtekinthető lesz a Petneházy István, a „Magyarország 1000 éves ereklyéi” című könyv szerzője által készített Szent Korona másolat. A Koronaőrző bunkernél megjelennek a Honvéd Koronaőrség tagjai is.

turistamagazin.hu

Forrás: