Johnny Depp a fóbiák börtönében!

A naív nézők azt hinnék, nem létezik olyan dolog, amivel a bátor kalózt megformáló Johnny Depp nem képes megbirkózni

A színész egy átlagosnak mondható fóbiákkal küzd. Amellett, hogy írtózik a pókoktól és a szellemektől, borzasztóan retteg a bohócoktól. Ez a „mesterség” megosztja a társadalom véleményét. Alapjába véve a bohócok a jókedvért felelnek, elsődleges feladatuk a lélek gyógyítása, felvidítása. Persze sokféle bohóckarakter létezik, s valóban vannak olyanok, akik érzik a határt, nem alakulnak át rémisztő, sötét, kiszámíthatatlan alakká.

Ahol az aranyos, piros krumpliorr halotti maszkkal, őrültre festett szemekkel, véres szájjal és a lehető legbizarrabb hajzattal egészül ki, és ekkor még csak az arcnál tartunk. A gyermekek esetében még egyfajta pedofil közeledésről is beszélhetünk, így hát nem csoda, hogy a gyermekek egyszerűen nem szeretik a bohócokat.

fobia4

A 47 éves sztárt kirázza a hideg, ha csak egy ilyen „lény” közelébe kerül. "Valami a festett arcban, a hamis mosolyában. Mintha sötétség lenne a maszk alatt, maga a rejtőzködő ördög" – mondta a bohócokról a színész 1999-ben. A fóbia egyszerűen pánik rohamot, szorongást válthat ki, amelyhez különböző pszichoszomatikus tünetek is társulhatnak. Érdemes Pszichológus segítségét kérni ilyen esetekben, mielőtt a félelem átterjed más életterületre is, s a bohóc látványa nélkül is pánikroham tör ránk.

Talán Batman ellensége Joker hozott sötétséget a bohócokra, mindenesetre azon azonban érdemes elgondolkodnunk, hogy a bohóc motívum miért szerepel olyan gyakran horror filmekben.

Johnny Depp 1963-ban született Kentuckyban. Karrierjének indulása Nicolas Cage nevéhez fűződik. Az akkor még szintén ismeretlen színész ajánlotta be a Rémálom az Elm utcába című film szerepére, majd kisebb szerepeket is kapott A szakasz című filmben. A közönség kedvencévé Jack Sparrow kapitány szerepe avatta A Karib-tenger kalózai-filmekben. Ezért 2004-ben Oscar-díjra jelölték. Továbbá kapott egy jelölést az Én, Pán Péter című drámában alakított szerepéért.

Forrás: