Hogy nézzen ki egy vadász háza?

Aki rendszeresen vadászik és szabadidejének nagy részét ennek a hobbinak szenteli, általában azt szeretné, ha otthona tükrözné a szenvedélyét. Milyen is egy vadász háza?

Való igaz, egy vadász otthona legyen igazi vadászlak! No persze nem mindig kedveli az egész család ezt a stílust, ezért hogy egy vadász háza mennyiben tükrözi a családfő szenvedélyét, az megegyezés kérdése.

A vadászházak megkapó jellegét alighanem mindenki ismeri – vannak dolgok, amelyek véletlenül sem hiányozhatnak belőle, mert azt a stílus igencsak hiányolná. Nem kérdés például, hogy a berendezésben a fa fogja játszani a főszerepet – mintha csak az erdőben lennénk! Tömör fából is a mélyebb árnyalatok, amelyek között könnyebben elképzelhetjük, hogy valóban a természetben vagyunk.

Family-Room

A nappaliban masszív fa dohányzóasztal fogad, sötétbarna, fa és valódi- vagy textilbőr kanapéval vagy ülőgarnitúrával, öblös fotellel, mögöttük pedig egy tekintélyes, általában hagyományos megjelenésű szekrénysor, antikolva, esetleg faragott mintákkal, díszlécekkel. A kandalló szintén jellegzetes elem egy vadászházban, de persze nem alakítható ki mindenhol. A bútorok megjelenése régies, a rusztikus külső egyenesen követelmény!

A sötétebb fa árnyalatokhoz illenek leginkább a kiegészítők, melyek nélkül a vadászlak nem is lenne igazi vadászlak. Ilyen a vadász trófea – legyen az bármilyen állaté, elmaradhatatlan a falról; egy vadász otthonában, általában több is van belőle.

vadásznappali

A fapadlót stílusosan állatbőr vagy állatszőrből készült kisebb szőnyegek borítják, de ezek az állatbőrök, állatszőrök fedezhetők fel a párnákon, az ágytakarókon is, sőt a falakra is előszeretettel akasztják őket a vadászat szerelmesei.  A trófeák mellett természetesen remekül mutatnak az agancsok önmagukban, vagy az állatok fotói is, fakeretben a falon!

vadász háza

Tökéletesen hozzájárulnak a vadászlak hangulat-megteremtéséhez a klasszikus otthonokba való, rojtos végű hangulatlámpák egy rusztikus kis asztalon, a faragott részletek, a szobában a mélybarna, a homokszín, a fekete keveredése, esetleg a sötétbarna és a fehér párosítása, amelyekhez igen jól passzolnak az állatbőr kiegészítők.

Az erdő és a föld színei mindig irányadók lehetnek egy vadászlak berendezésében. A padlóra kerülhetnek régies, sőt megkopott hatású szőnyegek. A kovácsoltvas gyertyatartók, asztalkák és egyéb bútorok is remekül ideillenek.

Kandalló helyett egy régi, használaton kívüli kályha is alkothatja a berendezés részét – persze a működő kályhát is kiválóan felhasználhatjuk!

vadász ebédlő

Pompás vadászlak-részlet lehet a gerendás mennyezet, állatokat és/vagy vadászatot, erdőt ábrázoló fali festmények vagy akár egész falfestmények; a klasszikus megjelenésű, fa étkezőgarnitúra az ebédlőben, felette egy hagyományos, régies csillárral vagy akár szekérkerékből kialakított, gyertyás, középkori hangulatú csillárral! Utóbbi különösen jól illik a környezetbe.

A kő és fa párosítása csodálatos hangulatot kölcsönöz egy vadászháznak, ahogyan a régiesített vagy valóban régi szekrények, a múltat idéző különféle tárgyak elhelyezése is, lehetőleg olyan helyekre, ahol megfelelően érvényesülnek. Ilyen a kakukkos óra, vagy egy régi, fonott butykos!

Egy biztos, hosszabb folyamat, mire kialakul, mi és hogyan kerüljön a vadászházba, de megéri a tervezgetést!

Forrás: https://napidoktor.hu/


Egy válasz