Készítsünk paleo muffint

Paleo muffint sütni nem ördöngösség, elkészítése nem tart tovább, mint a hagyományos társaié, csak az alapanyagok különböznek.

Csokikrémes paleo muffin kókuszliszttel

Előkészítési idő: 
Főzési, sütési idő: 
Összes idő: 
Mennyiség: 4
Hozzávalók
  • 30 g kókuszliszt
  • 15 g nyílgyökér por
  • 20 g bio kókuszreszelék
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 3 tojás
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 40 g eritritol
  • 50 ml kókusztej
  • 20 g kókuszvaj

A csokikrémhez:

  • 1,5 érett avokádó
  • 10 g bio kakaópor
  • 23 g kókuszvirág nektár
  • 15 g kókusztej
  • 10 g kókuszolaj
  • 25 g sűrű, zsíros kókusztej
 paleo-muffin
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
  2. Egy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd tegyük félre.
  3. Verjük fel a három tojást, adjuk hozzá a vaníliát és az eritritolt.
  4. Keverjük bele a kókusztejet és a kókuszvajat, alaposan dolgozzuk össze.
  5. Adjuk a tojásos masszához a száraz alapanyagokat és keverjük el benne.
  6. Készítsünk elő négy muffinformát és töltsük meg őket a nyers tésztával.
  7. Húsz perc alatt süssük aranybarnára a muffinokat.
  8. Közben készítsük el a csokikrémet.
  9. Botmixer segítségével keverjük össze az összes hozzávalót és tegyük a hűtőbe, amíg elkészül és kihűl a muffin.
  10. Mindegyik muffin tetejére halmozzunk egy adag csokikrémet és szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Megjegyzés
Zsíros kókusztej készítéséhez tegyünk egy konzerv kókusztejet éjszakára a hűtőbe, majd másnap a tetejére kiülő fehér, vastag zsírréteget használjuk fel.
Ha nem elég édes a csokikrém, utólag adhatunk még hozzá kókuszvirág nektárt.

Forrás: Mom with Five