Hajkondicionálás felsőfokon: így csináld helyesen!

Mert a hajat nemcsak mosni kell…

Sokan úgy gondolják, a hajat elég csak jól megmosni, kis balzsamot rátenni, kiöblíteni – Pedig a helyes mosás és hajkondicionálás egy kicsit több figyelmet igényel. Lássuk, mit érdemes tudni az utóbbiról!

Ha valóban azt szeretnénk, hogy hajunk kellően ápolt és egészséges, ragyogó legyen, fontos tudnunk, hogy a hajmosásnak és hajkondicionálásnak is vannak szabályai, melyek segítségével sokkal jobban oda tudunk figyelni tincseinkre, s megfelelő ápolást biztosítunk számukra.

A hajmosás megfelelő technikájáról előző cikkünkben szó esett.

Lássuk azonban, mit érdemes tudni a hajkondicionálásról.

1.Hajkondicionálás zuhanyzás előtt, olajjal: a legjobb módja annak, hogy kellően kondicionáljuk és hidratáljuk a tincseinket, az, ha még zuhanyzás előtt belemasszírozunk egy kis hajolajat. Lehet az kókuszolaj, mandulaolaj, olívaolaj is – tegyük ezt 1 órával azelőtt, hogy megmossuk hajunkat. Az olajok behatolnak a tincsekbe és táplálják őket. Ragyogóbb, lágyabb hatást érünk el.

fésülk_hajápolás_37319596

2.Szárítsuk törölközővel kondicionálás előtt: talán fárasztónak tűnik ez a lépés, de ha göndörödés-mentes hajat szeretnénk, a samponozást és öblítést követően tekerjünk a fejünkre törölközőt, hogy beszívja a felesleges vizet, majd jöhet a hajkondicionálás. A kondicionáló könnyebben felszívódik a törölközőszáraz hajba, s megelőzi a göndörödést.

3.Ne használjunk túl sok kondicionálót: ha ugyanis túl sok kondicionálót alkalmazunk, lehúzza a hajat, s zsírosabbá teheti a megjelenését.

hajhullas

4.A hajkondicionálás ne a fejbőrön történjen: mindezt talán már sokszor hallottuk, az intés oka azonban az, hogy ha a fejbőrre kenjük a hajkondicionálót, egy réteget képez rajta, mely eltömítheti a pórusokat, csökkentve a hajnövekedést és növelve a tincsek kihullását.

barna_haj1

5.Ne hagyjuk túl soká a hajon a kondicionálót: rosszul gondoljuk, ha úgy véljük, a hosszabb ideig hajon hagyott kondicionáló jobban hidratálja a tincseket. A hajkondicionálásra alkalmas termékek ugyanis azonnal hatnak, amikor a haj még nedves és a szerkezete nyitott. Nincs tehát okunk hosszabb ideig rajta hagyni a kondicionálót, nem fog mélyebben a hajba hatolni attól, hogy sokáig áll a tincseken. Sőt, inkább zsírosabbá tesszük ezzel a módszerrel a hajunkat.

6.Minden két hétben egy mély kondicionálás: érdemes a hajkondicionálás mélyebb változatát kéthetente megtenni. Ez különösen azokra igaz, akiknek a tincsei göndörek vagy csomókba, loknikba csavarodnak – azoknak, akik ilyen hajkoronával rendelkeznek, eleve gyorsabban kiszárad a hajuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index