Tanuljunk egészségesen főzni és enni

Saját főztjük révén bővítik az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteiket a nagyszentjánosi általános iskola diákjai.

Az intézményben tankonyhát alakítottak ki, felszerelték különféle konyhai eszközökkel, így minden feltétel adott ahhoz, hogy oktatók irányításával ízletes, de könnyen emészthető, tápláló étkeket készíthessenek a Győr közeli község iskolásai. A főzés fortélyainak elsajátítására alkalmas a technika óra, de tanórán kívül is lehetőség van a konyhai teendők gyakorlására. A program az egészséges életmód elsajátítására irányul – mondta Németh Tamásné igazgató az MTI-nek. A diákok szemléletét szándékozzák formálni a közös főzéssel és az egészséges életvitel kialakítását elősegítő egyéb programokkal – fűzte hozzá az iskolavezető.

mozarella5

Több témakör köré csoportosították a délutáni szabadidős rendezvényeket, amelyekre a szülőket, a község felnőtt lakóit is hívják. Az előadásokból, összejövetelekből álló sorozatok egyike a lelki egészséggel, a konfliktuskezeléssel foglalkozik, a másikon az egészséges életmód gyakorlásához adnak tanácsot a résztvevőknek a külső szakértők. A mozgás kedvelőinek pedig sportolásra teremtenek lehetőséget. A programra 10 millió forintot nyertek a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. Ebből 9 millió forintot költöttek a programokra, 1 milliót pedig a tankonyhára. Utóbbi berendezését az önkormányzat is támogatta.

Forrás: