Felhős, meleg idő

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, átmenetileg, rövid időszakokra vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet, de estefelé északnyugaton már kevesebb lehet a felhő.

Elszórtan várható záporeső. Az északi szél napközben a Dunántúlon, este északkeleten megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható, a Tiszántúlon lehet a melegebb.

Hideg fronthatás várható. Sokaknál nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a nyír pollenje továbbra is országszerte magas koncentrációban lehet jelen. Elkezdődött a platán, a tölgy, valamint a bükk pollenszórása is, a hét első felében a platán és a tölgy pollenkoncentrációja várhatóan már sokfelé eléri a közepes-magas szintet, a bükké az alacsony-közepes tartományban alakul. A kőris, a fűz, a gyertyán, a komlógyertyán, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően közepes marad, bár helyenként magas is lehet. A juhar és a nyár virágpora már csak alacsony-közepes mennyiségben van jelen. Előfordulhat egy-egy szem az éger, a pázsitfűfélék, a sásfélék, valamint az ostorfa, az eperfafélék és a fenyőfélék pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony marad.

Forrás: met.hu