Műanyaghulladék feldolgozó üzemet létesítenének Gyepükajánon

Szelektíven gyűjtött műanyag hulladékok feldolgozását és újrahasznosítását végző üzemet létesítenének egy kihasználatlanul álló ipari komplexumban, a Veszprém megyei Gyepükajánon; a beruházás értéke meghaladja a 400 millió forintot.

Az 1220 négyzetméteres hat – egyenként kétszáz négyzetméter alapterületű – csarnokból és szociális létesítményekből álló ipartelepet mindössze 12 millió forintért értékesítené a tulajdonosa.
Az alapítvány a Sümeg környéki civil szervezetek segítségével befektetőt keres a műanyag hulladékok feldolgozására alkalmas üzem létrehozásához. A beruházáshoz európai uniós pályázat segítségével teremtenék elő a szükséges forrást, amelyhez az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pályázati kiírása szerint 100-500 millió forint körüli összeg igényelhető.

hulladék2

A létesítményhez az üzemcsarnokok adottak, a feldolgozó gépsorok, daraboló- és őrlőberendezések beszerzése, telepítése és az engedélyeztetés másfél évet vehet igénybe – tette hozzá.
A hulladék feldolgozó az alapítvány számításai szerint legalább 20 új munkahelyet teremtene.
Lovasi Attila, Gyepükaján független polgármestere elmondta: a térségében tavaly megszűnt az egyetlen ipari tevékenység, amikor bezárták az 1970-ben épült, több mint negyven éven át működő dobozgyártó üzemet. Hozzátette, hogy az önkormányzat támogatja a civil szervezet munkahely teremtési törekvéseit.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.